Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Нови циркове във волейбола: "Сигурният" треньор Мартин Стоев се оказа само претендент

29 коментара
Мартин Стоев

Само за два часа представеният за сигурен нов треньор на волейболните национали Мартин Стоев се оказа само един от тримата претенденти за поста. Към 13.00 часа в четвъртък двама от петимата вицепрезиденти на федерацията обявиха избора на Стоев за сигурен. Към 15.30 часа президентът Данчо Лазаров обясни, че новият треньор ще бъде избран в понеделник.

"Вариантите са три - Мартин Стоев, Камило Плачи и Пламен Константинов. И с тримата е разговаряно, и са дали своето съгласие, но в понеделник ще обявим кой е изборът ни", каза Лазаров, чиято оставка бе поискана звездата на отбора Матей Казийски и от над 10 000 фенове на отбора във Фейсбук.

Цирковете около отбора стават още по-видими, след като стана ясно, че в сряда вечерта част от членовете Управителния съвет на федерацията са имали среща с волейболните национали, които не пътуваха за мачовете от Световната лига в Аржентина. Те са обявили на играчите, че именно Мартин Стоев е новият треньор с помощник Камило Плачи, съобщава сайта "Спортал".

Назначението на Стоев изглеждаше до такава степен сигурно, че капитанът на отбора Владимир Николов коментира, че приема това решение. Николов в продължение на дълги години беше в личен конфликт с Мартин Стоев.

"Вчера имахме среща с ръководството на БФ "Волейбол". Те ни уведомиха, че искат да назначат Мартин Стоев и ни питаха дали ще го приеме. Аз приех това предложение, защото така е редно федерацията да назначава един треньор, а не обратното. Ако зависеше от мен нямаше да назнача Мартин Стоев, но сега го приемам. Искам да продължа работата си. Да играя на финалите на Световната лига в София и на Олимпиадата в Лондон 2012", заяви Николов пред Канал 3.

Преди изказването на Лазаров вицепрезидентите Петър Кънчев и Иван Тодоров обявиха Мартин Стоев за сигурен нов треньор на националния отбор по волейбол. Тяхното съобщение гласеше, че Стоев ще води тима за мачовете от Световната лига и олимпиадата.

"За Мартин Стоев е решено, предстои само да бъде гласувано. Камило Плачи ще остане в щаба му, след като бе част от тима и при Пранди, и при Стойчев. Говорено е и с капитана Владимир Николов, който ще загърби личната си вражда със Стоев в името на Олимпиадата", обясни Кънев.

Така единственият, изглеждащ сигурен резултат от изнесеното заседание на Общото събрание на федерацията в Правец, е приетата оставка на досегашния треньор Радостин Стойчев. Най-успешният волейболен треньор на клубно ниво в света обяви, че подава оставка от националния тим, защото управата на федерацията отказва да се оттегли.

При първото съобщение за назначаването на Мартин Стоев за треньор, звездата на българския волейбол Матей Казийски коментира, че този избор е "смешен". Казийски също напусна отбора с искане за оставката на ръководството на федерацията.

"Изборът му (на Стоев) е необясним предвид начина, по който се развиха нещата на миналата олимпиада в Пекин 2008. За мен е смешно! Не бих работил с Мартин Стоев".

"Всички делегати поискаха да се върна и да играя на олимпиадата. Назначаването на Мартин Стоев, не искам да го коментирам. Бих го определил като слаб треньор! Успехите, които постигнахме под неговото ръководство, ги постигнахме с много силен отбор", продължи Матей Казийски, след като бе изслушан от делегатите на събранието.

"Федерацията беше планирала удар срещу националния отбор, чакаше един грешен ход, и нанесе своя удар. Знам че е така. Не трябва да го доказвам. Не може федерацията да застава отбора и да иска да излизаме мотивирани на терена. Не може. Феновете на волейбола заслужават една по-добра федерация. Матей Казийски не можа да преглътне това, че целият ни труд беше заплют и пренебрегнат", каза още звездата на българския волейбол.

"Надявам се отборът да намери сили да се представи по-най-добрия начин в оставащите важни състезания - Световната лига и oлимпиадата", добави той.

Радостин Стойчев от своя страна се застъпи за сегашния помощник-треньор на отбора Камило Плачи. "Ако Камило Плачи е здрав може съвсем спокойно да бъде първи треньор на отбора", обясни Стойчев.

анкета

Вие ни познавате. Нека го направим взаимно!

Отделете няколко минути за анкетата и ни помогнете да сме ви по-полезни.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

29 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #29

    Докога неспособни и некомпетентни личности ще се занимават със спортни проблеми. Жа бата да си знае гьола.

  2. Анонимен
    #28

    Типична шопска,дебелоглава ,тъпашка и примитивна ситуация ,демонстрират от "българската федерация по волейбол",благодарение на "непреклонния" им начин на мислене.Набъкали се във федерацията по "заслуги"/не към спорта волейбол разбира се - тоя Данчо Лазаров издъни ушите на всички ,че е инженер...!!/Жалко за глупостта на известни големи волейболисти,излезли от активна спортна дейност и докопали се до заплатки като шефове във федерацията,да заемат такава позиция сега в услуга на "бившия профсъюзен деец"-ИНЖ.Данчо

  3. Анонимен
    #27

    Господин президент на гара Елин Пелин четвърти ден престъпници звънят по телефоните на хората и ги мамят че близки са катастрофирали като измъкват хиляди левове от стари хора и от по млади. Полицията е неспособна на гарата да се справи - стигала до м телски карти и зацикляла СПРЕТЕ ТОЗИ ТОРМОЗ И ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ НА ОГРАБЕНИТЕ НЕЗАБАВНО.

  4. Анонимен
    #26

    Смешно е да се твърди, че Стойчев ни е класирал за Олимпиадата. Класирането е заслуга на отбора и на това, че държавата плати 500 000 долара за да се проведе турнира в София. Работата на треньора е да обединява и да мотивира играчите, а той това не го прави много добре...Защо Владо Николов не игра срещу Франция? Защото си позволи да каже, че Стойчев понякога прави грешки...Което е вярно, нали?

  5. Анонимен
    #25

    Не може да се сравняват по никакви показатели Стойчев и Лазаров. Първият е бил играч, треньор познал големи успехи и разочарования с труда си, докато втория е инженер, профсъюзен деятел - познал мижитурството и себеиздигане без никакви резутати. Така че Стойчев няма никакъв шанс да спечели в полето на нечестността никакъв гейм. С класирането ни за Олимпиадата той спечели някоя и друга точка, но резултата ще е все същият тоест в полза на Лазаров. Повече от ясно е , че без Казийски и нарушената атмосфера

  6. Анонимен
    #24

    Сапунките пасти да ядат! Направо не мога да повярвам, ама май е истина, че тази държава се казва Абсурдистан.

  7. Анонимен
    #23

    Някой е платил да се прецака отбора, същия филм го гледахме преди 4 години

  8. Анонимен
    #22

    Гавра с България, и управници и треньори и састезатели заслужават да им бъде забранено да се свързват с Името"България" вън вън вън... всички

  9. Анонимен
    #21

    В България всичко е сбъркано . Най - успелият треньор , го гониш точно преди олимпиадата (за класирането ни - благодарение на него ), после като се издъним , ще търсим причините за неуспеха .Трябваше да го оставят да изкара олимпиадата , после според резултатите ..., ами ако беше продължил Р.Стойчев и бяхме станали олимпийски шампиони . А бе направо не ми се говори ...

  10. Анонимен
    #20

    Реално погледнато от футбол се интересува само 40% от мъжкото население и то донякъде а нежната част може би 3% От волейбол баскетбол и пр не се интередува почти никои Странно е продължаването на тенденцията от социализма да ни занимате с ненужни теми Волейбола и лова беше хоби на Гоце

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

Вие ни познавате. Нека го направим взаимно!

Отделете няколко минути за анкетата и ни помогнете да сме ви по-полезни.

Участвам