Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Нов код на протеста: "Игнорирайте Волен!"

Протестиращите се обявиха срещу връщането на Делян Пеевски като депутат

136 коментара
Нов код на протеста: "Игнорирайте Волен!"

Нова вълна от призиви, свързани с масовите протести срещу медийния магнат, несполучил като шеф на ДАНС Делян Пеевски и срещу кабинета "Орешарски", набраха сила във вторник.

Десетки граждани, сред които много журналисти, призовават във Фейсбук демонстриращите тотално да игнорират Волен Сидеров (#ignorevolen), чиято партия "Атака" осигури кворум за избора на правителството с гласовете на БСП и ДПС.

 

И тази вечер протестът започва в 18.30 ч., като освен че ще "игнорират Волен", гражданите ще се обявят срещу връщането на Делян Пеевски като депутат в парламента, след като бъде отменено решението за избора му начело на ДАНС. Очаква се темата да влезе в дневния ред на НС в сряда.

Поредният опит на Сидеров да провокира сблъсъци между своите поддръжници и протестиращите бе в понеделник, когато блокира с коли отсечката от ул. "Раковски" до партийната централа на "Врабча" 1 и часове наред крещя по мегафона обиди към протестиращите, наричайки ги "наркомани", "платени лумпени", "пияници" и пр.

Както Mediapool писа, до ексцесии не се стигна благодарение на двойния полицейски кордон, разделящ развилнелия се "социален отряд" на "Атака" от протестното гражданско шествие, което обикаля централите на БСП, ДПС, "Атака" и ГЕРБ.

Униформените осигуриха буферна зона между двете групи и умишлено не се намесиха, докато отделни хора от двете страни се замеряха с бутилки вода, шишета и кенчета от бира, дръжки от знамена и камъни. При демонстрацията пред централата на "Атака" пострадаха осем души, за щастие леко.

От сутринта във вторник във Фейсбук групата #ДАНСwithme, сложила начало на протестите срещу назначението на Пеевски за шеф на ДАНС, започнаха да се публикуват предложения вечерното шествие по столичните улици да подмине централата на "Атака", за да не се дава повод на Сидеров да се чувства значим и да се изкара жертва за пореден път.

Той направи такъв опит още на третата вечер на протестите, когато демонстранти скандираха пред централата на "Атака", след като преди това бяха преминали през централите на БСП и ДПС. В неделя посреднощ Сидеров се нахвърли срещу журналисти и граждани пред парламента, обиждайки ги, че са "ку*ви на Бойко" и оплаквайки се на полицаите, че е бил "нападнат", обиждан и "виновниците" трябва да бъдат арестувани.

След провокираното тази нощ напрежение лидерът на "Атака" обяви пред свързваната именно с Пеевски ТВ7, че централата му била атакувана от надрусани и пияни лумпени, платени от ГЕРБ и Румен Николов-Пашата.

Същата теза защити и колегата му от "Атака" Десислав Чуколов пред БНР. Според двамата протестиращите получавали по 40 лева на ден и били извозвани до София организирано с автобуси. Същото твърдение от петък прокарват и останалите медии, контролирани от Пеевски и майка му Ирена Кръстева, сред които в. "Монитор" и "Телеграф".

"Приятели, моля ви не ходете пред централата на АТАКА да протестирате. Нека провалим плана на провокаторите, които искат протестът да се компрометира чрез конфронтация с лицето Волен Сидеров. Снощи бях до 1.00 часа на кръстовището на бул. "Княз Дондуков" и ул. "Г. С. Раковски", видно е за всеки непредубеден, че от двете страни на "барикадата" са антропологично еднакви хора. Хвърлят камъни и бутилки с вода един срещу друг. Сценарият е ясен - да се измести фокусът на протеста #ДАНСwithme и да се подмени лицето на протеста", призова във вторник във Фейсбук журналистът Найо Тицин.

Същото направиха и други негови колеги, които предупреждават, че "след като схемата с фалшивите представители на протестите се провали, на Олигархията ѝ остава само опцията с очернянето чрез провокатор".

 

Идеята е протестът да бъде мирен, защото само така може недвусмислено да покаже нетърпимостта на активната и образована част от обществото към наглостта на управляващите.

"Добро утро! Нестабилният Волен е пуснат по медиите (на Пеевски) да се оплаква, че го нападали вкъщи (има предвид централата на партията, дадена му по закона за политическите партии), и като цяло - да отклонява вниманието и да прави така, че протестът да изглежда маргинален. Мисля, че правилният подход е ignore. Нека си протестира сам, да си пази централата с колкото поиска мутри и т.н. Ако мога да си позволя призив и към колегите, които отразяват протестите - ignore. Просто не го отразявайте, не му обръщайте внимание. #ignorevolen", написа и телевизионният водещ Асен Григоров.

"Нека шутът на тройната коалиция седи сам с мутрите си. Колко е смешно само, медиите на депутат от ДПС Пеевски да правят мъченик лъженационалиста", добавя и блогърът Иво Божков.

Многобройните призиви в социалната мрежа бяха последвани от организиране на ново събитие, озаглавено "Игнорирай Волен – запази протеста мирен".

"Ако искаме мирен, културен и възпитан протест, ще трябва да работим активно за това. Не е достатъчно просто да не отидем ние, защото има хора, които ще отидат...

В понеделник вечер бях пред "Атака" и имаше твърде много напрежение, подхранвано от Волен Сидеров и агитката, която беше събрал. До сериозни инциденти не се стигна само благодарение на полицейския кордон, разделящ двете групи. Нека се съберем и покажем, че е възможно по възпитан, въздържан и достоен начин да се бойкотира безочливата простотия", мотивира се администратор на новата група.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

136 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #136

    Да го оплюен този Сидеров да го изтрием от лицето на земята Бърка купона на елита ,говори и мисли на глас,че и телевизия си направи та немогат да му запушат устата,чете не само Винету,не даде ба Бойко и Цвъчко властта,а хората имат пари да дават,концесии,приватизации,шайката огладнява,ей къв купон беше ама на бъркаи картите някакъв Сидеров Бойко три пъти да живей,Цецо пет,Симеонов 7

  2. Анонимен
    #135

    Присъединявам се към протестите,но искам оставките на Меркел,Обама,Панки Мун ,кой остана още??????? На протестите пред централата на Атака видяхме изплувалия от тъмнината Бития с тиган,ТВ Оператор,с мнпго активна гражданска позициуяЗлощастен фарс и опит да се реанимират стари муцуннииииииииии

  3. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #134
  4. Анонимен
    #133

    Искам да се присъединя към кода на протеста "Игнорирай Волен" и да се обърна същевременно и към всички медий да направят същото/колкото това е възможно/за да се даде урок на този самозабравил се и разпасал се политик,който с свойте заучени фрази залъгва немалка част от българското население че ще и оправи живота/да, но той с техните гласове управя само своя разгулен живот./Не го канете по студия по никакъв повод.Бог да пази България!!!!

  5. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #132
  6. Анонимен
    #131

    Волен се продаде за 100 милиона лева. Това е. И сега си заработва парите. Нали го видяхте и сутринта в Народното събрание. Ни дума, ни вопъл, ни стон.

  7. Анонимен
    #130

    А така и криещия се зад имунитета си Долен създават раздори ,и целта им е ясна ....да дезорганизират и обезсилят енергията на протеста .... И оня ТуфлекОФ от слободната май замисля нещо в негов стил.. ....ами като ги отрупаха с кинти ,сега и да раздадат няколко жълти стотинки на лумпени без доходи за стимуланти ... Би било много смешно ,ако не заплащваше да се превърне в трагично

  8. Анонимен
    #129

    Не се гаси туй що не гасне. Това ще кажа на онези организатори на #ДАНСwithme, #ignorevolen, #усмихнисебе . Призивите на г-н Сидеров не са шизофрения. Така им се иска да бъде на някои тъмносини кръгове. До тях стоят бледосините герберски "интелигенти" и обърканите непредставени граждани, бутащи детски колички на протестите. А в тъмните часове на деня изпълзяват ударните групи на перфектно представените мутри с бели якички. За да чуят всички те истината, защото ушите им са задръстени с употребявани

  9. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #128
  10. Анонимен
    #127

    Волен дискредитира националистическото движение в България! Ако това му е била целта - успя! Баси, тоя човек направи така, че да те е срам да си от Атака...

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.