Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

НЦИОМ очаква 55 на сто избирателна активност

7 коментара

Около 55 на сто от българите се очаква да гласуват на президентските избори, съобщи БТА, цитирайки НЦИОМ.

Това е прогнозата на центъра, която се базира на официално обявените от ГРАО избирателни списъци към 21 юни 2011 година, според които имащите право да гласуват на президентските избори български граждани са 6 933 748.

Социолозите отбелязват, че това означава, че активността на първия тур на предстоящите президентски избори ще надхвърли с около 10 на сто регистрираната от ЦИК активност на президентския вот през 2006 година.


На базата на тази активност НЦИОМ прогнозира, че кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев би получил между 35 и 39 процента от вота на участвалите в изборите, номинираният от левицата Ивайло Калфин - между 27 и 31 на сто, Меглена Кунева - 11 и 13 на сто.

Веднага след първите трима според НЦИОМ се нарежда кандидатът на "Атака" Волен Сидеров - между 5 и 6 процента, а издигнатият от сините Румен Христов - между 3,5 и 4,5 на сто от вота на гласувалите.

Останалите кандидати, според НЦИОМ, общо биха получили около между 7 и 18 на сто от вота на участвалите в изборите.

От НЦИОМ посочват, че прогнозата им е изготвена на 20 октомври и не отчита ефекта от събития, които могат да настъпят до края на кампанията или в самия изборен ден.


Социолозите уточняват, че при работата си на терен по време на изборната кампания не са регистрирали ръст на отказите за участие от страна на анкетираните.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

7 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #7

    всички срещу Боко? искам да видя Волен, Меги и Румбата зад гърба на Калфин за втория тур...

  2. Анонимен
    #6

    Хора, да изгоним Рапона и мутро-милиционерското му правителство! Изгони Гроб ООД, спаси България!

  3. Анонимен
    #5

    " 14:57 | 19.10.2011 | 3293 прочитания Размер на текста
    Две социологически изследвания, обявени в сряда, отчетоха намаляване на дистанцията между кандидатите за президент на Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин.

    Според национално представително проучване на НЦИОМ, направено между 12 и 17 октомври сред 1000 души, за кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова биха гласували 30 процента.

    В сравнение с първата седмица на кампанията подкрепата за тях е намаляла с два пункта.

  4. Анонимен
    #4

    След като и тия си измениха мнението на 180 градуса, значи става нещо страшно за Боко тиквоко!!!! Хак му е - всички в неделя срещу тиквата и неговия смърдел.

  5. Анонимен
    #3

    Ама наистина наглостта на тая жена край няма - проду главите на всички, че Плевнелиев ще получи 32% от всички избиратели, а сега се оказва, че му дава една трета, но от половината избиратели (при 55% гласували са й тези резултати)? И това ако не е манипулация през време на кампанията - здраве му кажи... Отврат! Тя ако прогнозира и утре - направо ще даде преднина на Калфин :) Смях

  6. Анонимен
    #2

    Мале Лидия си смени три пъти прогнозите за пет дни. Къде изчезнаха двата милио а избиратели на Плевнелиев изведнъж? Щото това вече е прогноза доста различна от разправяното през цялата кампания

  7. Анонимен
    #1

    Броят ме и мене. Ама аз съм за гъби. Ще ме наваксат, имат милион и половина мъртви души. Ще си ги сложат където си искат. Велика демокрация... Слага тикви за управленци.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.