Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Овчаров: АЕЦ "Белене" е символ на паническата битка за власт на ГЕРБ

43 коментара
Румен Овчаров

Управляващите разбраха, че АЕЦ "Белене" е ключов въпрос за изборите идната година и сега водят паническа битка за властта. Така обясни бившият енергиен министър Румен Овчаров (БСП) пред Mediapool генералната смяна на позициите на властимащите по темата за ядрената централа .

Според народния представител от социалистите, ГЕРБ в един момент са разбрали, че след подписката на левицата са загубили всякакви аргументи. "Те на практика загубиха дебата по темата", категоричен бе Овчаров, който смята, че след като управляващите са загубили подкрепа заради позицията си, сега панически търсят изход от ситуацията.

"Затова първо намериха инвеститор, който Борисов уж познавал отдавна и бил отдавна в България. Днес пък обявиха, че ще правят референдум възможно най-бързо. И това ако не е битка за властта?", коментира още депутатът.

Според бившия енергиен министър от кабинета "Станишев" целта да се прави бързо референдум е да бъде максимално отдалечен от изборите. "Гражданите ще гласуват за ядрената енергетика, а не против нея, което ако е близо до парламентарния вот ще означава само едно – БСП печели", обясни Овчаров.

Според него ако допитването до гражданите одобри развитието на ядрената енергетика, както социалистите вярват, че ще стане, трябва да се мисли в посока не само частно, но и държавно участие.

"При строенето на АЕЦ "Белене" приемаш всички предимства и недостатъци – както печалбата, така и рисковете. Държавата трябва да участва в това", твърди Овчаров, според когото не трябва да се превръщаме в "територия, която да носи печалба за друг".

За да има частен инвеститорски интерес, означава, че централата ще има печалба. Защо да не участва държавата в тази печалба, попита още Овчаров.

анкета

Вие ни познавате. Нека го направим взаимно!

Отделете няколко минути за анкетата и ни помогнете да сме ви по-полезни.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

43 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #43

    Овци БОКЛУК и нацйонален предател! Верен комуниден агент на Русиа! Стар изпецен РУБЛАДЖИА! На кол ПРЕДАТЕЛЯ на Булгария!

  2. Анонимен
    #42

    Умниците от ГЕРБ сами си докараха това положение.
    Така удобно вдигнаха топката на БСП за воле, че им е бедна фантазията какво ще им се случи, както на референдума така и на изборите. Проблема не е какво ще им се случи на тях ,а дали бързо ще бъдат отстранени от властта за да може страната бързо да започне да се възстановява икономически, духовно, интелектуално и политически.
    По грозно управление не сме имали от 50 години на сам.
    Тока ще ми увеличават с 13%, парното са ми го закачили даже и като пукна

  3. Анонимен
    #41

    Мултимилионерът Р. Овч. се беше потопил яко, а сега отново е в настъпление и на върха на вълната. Това го може само ГЕРБ.

  4. Анонимен
    #40

    Другаря Арун Савкур е живия двойник на другаря Богомил Манчев. Нищо случайно няма в цялата тази далавера. Пак ние ще ядем дръвцето !!!

  5. Анонимен
    #39

    Р.Овч да плати милиардите за централата в Белене. Нека да каже с какви пари е купил апартамента на сина си в Лондон.Бедна му е фантазията какво ще стане ако не стане Белене руснаците няма да му простят.

  6. Анонимен
    #38

    Иво, на десните все нюкой им е виновен за неуспехите. Сега пък Борисов от твоя гледна точка. Несериозно е от твоя страна.

  7. Анонимен
    #37

    BLUE: И символ на дуп-едвската и престъпна политика на бсп и слугите от петата колона

  8. Анонимен
    #36

    Червената отрепка оФФФчар-оФФ може би иска да приеме само печалбата,а рисковете да останат за нас?

  9. Анонимен
    #35

    29 Инджев,нали знаеш,че си голям боклук.

  10. Анонимен
    #34

    №19 го е казал много добре. Колкото повече се строи в тази страна независимо от кого, стига разбира се да не е с държавни пари или гаранции, толкова по-добре за всички нас. Крайно време е да оставим политическите заблуди с които ни промиват едни или други главите и да си мислим за икономиката. В противен случай комшиите ще ни изпреварят и ще си построят това, за което ние имаме разрешение от ЕС.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.