Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Околовръстното на София се открива за рождения ден на премиера

Станция на метрото да се казва “обединена Европа” в чест на идването на Барозу

47 коментара

Продължението на южната дъга на околовръстния път на София от Симеоновско шосе до бизнес парка ще бъде открито на 13 юни, когато е рождения ден на премиера Бойко Борисов.

В края на април строителният министър Лиляна Павлова обяви, че отсечката от 2 км ще бъде открита на 10 юни, но явно строители и министри са решили да зарадват премиера Борисов за рождения му ден.

Изпълнителят на обекта е “ГБС Инфраструктурно строителство” пуска обекта предсрочно, който по график трябваше да бъде завършен през август. Обектът се изпълняваше със средства по оперативна програма “Регионално развитие” като стойността на договора е 44 млн. лв. с ДДС, а към края на април стана ясно, че ще има оскъпяване с още около 3 млн. лв.

За август, когато се очаква да пристигне председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, ще остане откриването на локалните платна на околовръстния път.

Пак в чест на пристигането на Барозу председателят на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет Малина Едрева предложи спирката на метрото при НДК да се казва “Обединена Европа”. Мотивът е, че по този начин изказваме благодарността си към ЕС за дадените средства за построяването на метрото.

Едрева предлага още спирката “Св. Неделя" да се преименува на “Сердика", а “Св. Наум" - на “Музей Земята и хората". Срещу това обаче се обявиха съветниците от БСП Калоян Паргов и от СДС Борислав Бориславов. Техните мотиви са, че имената на спирките трябва да бъдат географски топоними, за да може гражданите да се ориентират къде да слязат. Двамата предложиха двете метротрасета да бъдат наименувани “Обединена Европа” и “Виа диагонали” ( древното име на пътя свързваш Азия с Европа). Така комисията по образование и култура в Столичния общински съвет не стигна до решение и отложи гледането на точката за сряда.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

47 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #47

    За нова Година -" Бойко Борисовата Градина" :)

  2. Анонимен
    #46

    "Plod li e, selenchuk li e tikvata, naukata vse oshte se mae po vaprosa. I poradi tasi prichina tia kloni kam varinta plodov selenchuk, ili selencukov plod - neshto kato kartofo-domata na Voinovich...Harismatichna e tikvata i poradi tasi prichina i premierat ni e harismatikven, neposnavaem, plododvo selenchukov i selenchuko plodov. Imenoo poradi tasi prichina v chest na harismatichnata tikva shte badat pusnati v ekspoloatazia oshte niakolko stotin metra ot okolovrastnoto v prisastvieto na beschetna orda ibrikchii - vseki gotov da bade prav mejdu ravni, no samo edin ot tiah shte ima chestaa da iskreshti "Chalamba...!".

  3. Анонимен
    #45

    Тиквоча и рожден ден ли е имал. Че коя майка го е раждала този титан. Аз си мислех, че произхожда от Големия взрив. А пък подлизурковците да го честват, ама не за наша сметка.

  4. Анонимен
    #44

    Да идва априлския пленум !

  5. Анонимен
    #43

    Виа диагонали - да добра идея - в миналото римски път - н в момента също е и винарска изба и това ми мирише на безплатна реклама

  6. Анонимен
    #42

    Става все по-забавно: Околовръстното до дома на президента Плевенлиев се открива на рождения ден на премиера Борисов ....

  7. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #41
  8. Анонимен
    #40

    Малко е!Трябва да се извърши апотеоз на Бойко!Апотеоз означава божествено преоражение/ от старогръцки:апо-ставам и теос=Бог/.Може и да миряса!/последната дума е специално хизбрана!/Утре-всички строени от двете страни на пътя от Банкя до въпросното шосе,с лаврови клонки и пеещи "Осанна"!!Който се скатае- Цецо си знае!

  9. Анонимен
    #39

    Да не би да е построена с парите на ли-зачите и под-логите, или с парите на пик-ливите журналистки с камерите? НЕ, ПОСТРОЕНА Е С НАШИТЕ ПАРИ! А АЗ НЕ ЖЕЛАЯ С МОИТЕ ПАРИ ДА СЕ ПРАВЯТ ПОДАРЪЦИ НА ТОЯ РАЗБОЙНИК. Защото очаквам рано или късно да го видя там където му е мястото и където се носят раирани пижами.

  10. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #38

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.