Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Парламентът отхвърли законопроекта на СДС за Института за национална памет

10 коментара

Парламентът отхвърли на първо четене законопроекта за създаване на Институт за националната памет за престъпленията срещу българския народ. Предложението беше внесено от Лъчезар Тошев (СДС - Синята коалиция).

България е единствената, която все още не е създала свой институт за национална памет от страните в ЕС, преживели комунистическа диктатура, посочва в мотивите си Тошев. По думите му това е втори опит да бъде създаден такъв институт.

Законопроектът се базира на текста, изработен от екипа на народния представител Филип Димитров в 40-то народно събрание, като е отчетено обстоятелството, че вече е създадена комисия по досиетата, отбелязва още вносителят.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

10 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #10

    Предполагам..., мотивите за отхвърлянето на едно такова предложение са били:

    1. Паметта включва спомен за съучастничество във Възродителния процес, проведен непосредствено преди края на комунистическия диктатор Живков, за да раздели българския народ преди прехода и по този начин да не се търси отговорност на тогавашните комунистически велможи. Бойко Борисов беше участник във Възродителния процес и години по-късно се офлякваше, че нищо лошо не бил направил, само пазел някакво жито. Дори не бил обидил

  2. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #9
  3. Анонимен
    #8

    Т.нар. 'комисия за досиетата' се доказа че е параван за прикриване на истинските палачи и доносници и е истиска за подигравка с жертвите.

  4. Анонимен
    #7

    Znachi oshte sme "komunjagi"!E...da ne se swurdim ,kato ne ni iskat nito v Shengen..nito ni imat doverie za kakvoto i da e...!

  5. Анонимен
    #6

    ГЕРБ са червени мутро-мафиоти !!!!!!!!!!! Вече и слепите го виждат !!!!!!!!!!!!

  6. Анонимен
    #5

    И с какви мотиви са отхвърлили предложението? По каква логика може да си против каквото и да е начинание имащо за цел да съхрани националната памет?

  7. Анонимен
    #4

    Към 3: Много си прав !

  8. Анонимен
    #3

    22 години не можем да се отървем от ЧЕРВЕНАТА ХИДРА. В момента ни "управлява" ЕДНА ОТ НАЙ-ГАДНИТЕ Й ГЛАВИ - бандата от ченгета и лапачи, назоваваща се ГЕРБ. Която има толкова общо с демократичните ценности, колкото аз с физиката на неутрона, например. А пък за главатаря й да не говорим. Пошлост и простотия, превишаващи дори и тези на ментора му бай Тошо. Отврат. Нищо свежо и успокоително на хоризонта.

  9. Анонимен
    #2

    Това хич не е радостно! Но се пита- а защо СДС си трая токоз годинки. Защо.

  10. Анонимен
    #1

    Като СДС беше на власт времето може би не стигна, но това са важни работи, а ето че сега трябва да слушаме разни мутри да ни обясняват колко велик е бил сатрапина Тодор Живков

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.