Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Петима членове на ВСС номинираха Евгени Диков за шеф на следствието

2 коментара

Ден, след като седем членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) номинира зам.-главния прокурор и шеф на следствието Бойко Найденов за нов мандат начело на службата, петима техни колеги издигнаха втора кандидатура – Евгени Диков от Върховната касационна прокуратура.

 

Обвинителят бе подкрепен от Румен Боев, Румен Георгиев, Галя Карагьозова, Калин Калпакчиев и Камен Иванов. Срокът за номинации изтича в четвъртък.

 

Във визитката на Диков като прокурор във ВКП личат дела като тези срещу Пламен Галев и Ангел Христов, Златомир Иванов-Баретата, "Килърите", Стефан Бонев-Сако, депутатите Гюнай Сефер и Митхат Табаков, бившия прокурор и депутат Тома Томов, както и срещу Христофорос Аманатидис-Таки.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

2 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #2

    Ами сигулно тези членове на ВСС знаят по-добре за делата и на Найденов и на Диков. Трябва реформата да се почне от някъде. Дано това е началото. Ще се види кое крило от ВСС / старите мошеници, набутани вътре по партийна квота / или действително моралните магистрати ще вземат превес.

  2. Анонимен
    #1

    абе много интересно почва да става... брей.... хора, които не си говорят обикновено - сега номинират съвместно и се борят заедно за висш прокурор да седне на стола на Бойко:) ей, да не видиш.. брей...

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.