Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Предстоящият доклад на ЕК за България ще е неблагоприятен

52 коментара
Предстоящият доклад на ЕК за България ще е неблагоприятен

Надеждите на България и Румъния да се присъединят бързо към Шенгенското пространство са изложени на риск да бъдат за пореден път "облени със студен душ" от предстоящото в началото на февруари публикуване на неблагоприятен за двете страни доклад, съобщи Франс прес, като се позова на дипломатически източници в Копенхаген.

 

През февруари ще излезе междинният доклад за напредъка на България в областта на правосъдието и вътрешния ред. Холандия вече открито заяви, че евентуална промяна в позицията ѝ срещу присъединяването на двете балкански страни към зоната за свободно пътуване минава през два последователни положителни доклади.

 

Според първоначалните информации докладът за прогреса на двете страни кандидатки, който Европейската комисия ще публикува в началото на идния месец, ще бъде неблагоприятен за България, твърди Франс прес.

 

Агенцията припомня, че е прието София и Букурещ да се присъединят заедно към Шенген, така че евентуални проблеми на едната държава, на практика "наказват" и другата.

 

Въпросът за присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство не бе обсъден на неофициалната среща на министрите на вътрешните работи от Европейския съюз днес в Копенхаген. Отчетените в доклада проблеми обаче бяха разкрити в столицата на Дания, която в момента е ротационен председател на ЕС.

 

Членове на Европейския съюз от 1 януари 2007 г., България и Румъния обявиха присъединяването към Шенген за свой приоритет. Букурещ обвинява правителството в Хага, че е "заложник" на крайнодясната Партия на свободата, от чиято подкрепа зависи мнозинството на управляващата десноцентристка коалиция в парламента, припомня Франс прес.

 

Агенцията отбелязва още, че позицията на Холандия отчайва българските ръководители. "Ние си вършим работата, ние пазим границата в съответствие с всички критерии, ние сме отговорни, следователно очакваме солидарност и спазване на правилата от нашите европейски приятели и партньори", заяви новият президент на България Росен Плевнелиев в интервю за Франс прес вчера.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

52 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #52

    Схемата на Полицията: Отричане на Вина Прехвърляне на Вина Искане на Извинение от Потърпевшите Искане на Аплодисменти от Публиката

  2. Анонимен
    #51

    При положение че, не започнат да управляват морални и родолюбиви българи като тези от "Национален фронт за спасение на България" не само няма да напредваме ами и нищо добро не ни очаква в близко бъдеще. А за това сме нужни ние самите гражданите на България. Бивши и насточщи окопали се във власта ще правят всичко възможно да съботират такива родолюбци, но делата са важни не медиината зомбираща реклама тоз или онзи. Гледайте единственната национално отговорна телевизия "СКАТ" и мислете ако това ви е дадено. Че, какво да очакваме след като изпълнителна,съдебна,президентска,икономическа и медиина власт са се хванали дружно да разкостват родината ни България.

  3. Анонимен
    #50

    ГЕРБ отказват да променят Изборния кодекс - Mediapool.bg www.mediapool.bg ГЕРБ отказват да променят Изборния кодекс - Въпреки многото критики от международните наблюдатели на последните избори, отправени от ПАСЕ и ОССЕ към изборния ни закон, нормативният акт няма да...

  4. Анонимен
    #49

    ако оставят българите да си напишем доклад за "напредъка", ум ще им зайде!те виждат само върха на айсберга. докато ни управляват мутри и интелектуално недостатъчни, никой няма да ни приеме като равноправен партньор. ние като сме прости, си гласуваме за простаци, но европейците не пасат трева и не са длъжни да ги допускат.

  5. Анонимен
    #48

    "Платили са им за да говорят лоши работи за Борисов!" Не са бе господине. Само като гледат какво става у нас на ония хора им настръхват косите като си помислят, че цялата информация за регистрацията на колите ще попадне в ръцете на мафията,информацията за движението на акцизните стоки в целия евросъюз(Вие какво си мислите, че резултатите на френската лаборатория за записа където ясно се чува гласа на Борисов, Дянков, Горанов, Танов и сие са неверни така ли?). докато тези лица са на ключови места в политическата система на България ще гледаме Шенген през крив макарон.

  6. Анонимен
    #47

    Докато не бъде разрушена, не реформирана, разрушена комунистическата съдебна система, България никога няма да влезе в Шенген, защото тази съдебна сестема е престъпна. Европейците няма да допуснат при себе се престъпници.

  7. Анонимен
    #46

    Трябва българското правителство да настоява пред ЕК на страните да се изпращат не доклади, а общ сравнителен доклад за всичките 27 страни-членки, за да се знае кой къде е. Тогава ще се види, че примерно Гърция е отличник и заслужава да бъде обсипвана с пари, защото е профукала сто милиарда, а България е лоша, защото кокошките там се колят, и трябва да плаща глоби.

  8. Анонимен
    #45

    Платили са им за да говорят лоши работи за Борисов!

  9. Анонимен
    #44

    Е как да е благоприятна каквато и да е преценка за нас?! Не са нужни кой знае какви задълбочени наблюдения! Достатъчно е хората да се поразходят из страната за няколко дни, за да са наясно какви сме утрепани и негодни.

  10. Анонимен
    #43

    Е,хайде сега,как ще е неблагоприятен?!Бойко така се тачи с европейците и го демонстрира.Уж г-жа Меркел му е приятелка.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.