Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

През 2011 премиерът успокои: Арабският свят прави бизнес в България, на всеки ъгъл има дюнер

Всичко е заради туризма. Мислите ли, че на съседите им е хубаво, че печелим повече?

13 коментара

В началото януари тази година израелският вестник “Аарец” съобщи за възможни терористични атаки в България. Според информацията на изданието тогава Израел е поискал от няколко европейски държави, сред които България, да засилят мерките за сигурност около израелските туристически групи в ски курорти и в хотели. Съществували опасения и за възможни терористични атаки в българската столица София.

Веднага след публикацията от Министерския съвет излязоха с официално съобщение, че българските специални служби не са получавали и не разполагат с информация за подготвянето на подобен. Вътрешният министър Цветан Цветанов и главният секретар на МВР Калин Георгиев потвърдиха това.

Същия ден министър-председателят Бойко Борисов от Търговище се обърна към журналисти “да спрат да вредят на държавата” с въпроси за възможни терористични актове

“Някой някъде написал и вие от вчера всички институции ги питате кога ще има едва ли не терористичен акт. Това е пагубно за туризма. Ако вие го четете това, ще дойдете ли в България?”, попита тогава Борисов.

Борисов дори предположи, че става дума за платен черен пиар, насочен към туризма ни.

“Защо искате да коментираме някакъв сайт, в който всеки може да си плати информации?, попита той. И продължи: “Мислите ли, че съседите им е хубаво, че печелим повече пари? В пъти е повече. Туристите са клиенти. Те имат една лятна почивка, ще отидат в България, Турция, Гърция. Битката за туристи между съседите е огромна. Особено в зимните курорти конкуренцията е голяма. Вие от вчера ни карате да коментираме някакъв сайт. Бъдете уважителни към себе си”, заяви през януари премиерът.

“Паралелно излязоха информации, че няма такова нещо и от израелските служби, и от нашите. Международните терористични организации наблюдават реакции, слушат и планират удари. България има прекрасна външна политика към арабския свят, аз бях председател на палестинската общност! Вие два дни говорите по това! Какви мерки да вземат органите! Те ако чакат да напишат в някой сайт и тогава да реагират, всички са за уволнение тогава. Съжалявам, че трябва да говоря като на бавно развиващи, с риск да ви обиди, това ми е отговорът. Това вреди на туризма”, завърши Борисов.

“Питайте в Англия някой ще ви обърне ли внимание? Ще ви допусне ли да питате въобще. Вие вредите. Имаме огромен ръст на израелски туристи. Някой иска да пропъди туристите, като ги плаши. Вие съдействате с всичка сила да не печелят българите”, каза премиерът.

През януари 2011 г., коментирайки атентата на руското летище “Домодедово”, Бойко Борисов успокои “народа”, че в България няма да има атентати.

“Арабският свят прави бизнес в България - на всеки ъгъл има дюнер. Надяваме се това да бъде отчетено от хората, които вземат решенията за подобни актове. Те се вземат централизирано, като се взема под внимание поведението на отделните държави", заяви тогава министър-председателят.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

13 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #13

    vav grad pazardjik ima mnogo mladi xora koito si puskat bradi a sa6o i jenite i vqrvat na talibanite.ne pi6a za ciganite a za turskite cigani i sam sigoren 4e polu4avat materialni sredstva ot talibanite

  2. Анонимен
    #12

    tesa nenormalni fanatici ot krai vreme nemoje da im se vqrva kradat lajat i mamqt tova nesa xora za tqx nqma allax nqma i gospod za nevinite zaginali vav avtobusa ve4na im pamet

  3. Анонимен
    #11

    А сега какъв е отговора на горе изложеното след атентата в Бургас дали е същият че е слух и че увреди на туризма.

  4. Анонимен
    #10

    Безотговорно и тенденциозно е да се правят прибързани изявления за авторите , мотивите и т.н .от държави и медии.Едно разследване е продължителен процес.Жалко ,че България ще бъде вписана в небезопасните места…..Това може да рефлектира върху туризма ни. Тези които защитават със зъби и нокти Цветанов,няма ли да се попитат. Така ли ни пази нашата полиция. Не опазиха и гражданите на една друга държава. Или да си спомним думите на ББ ,че в България това не може да се случи понеже на всеки ъгъл имало дюнер. Станалото ще отегне като мрачна новина в целият свят. Лека им пръст на жертвите…..Напълно невинни ,жертви на голямата политика.

  5. Анонимен
    #9

    7. Не бива Борисов да каже че сме нестабилни разбира се. Не бива обаче да бьде празен дьрдорко какьвто в сьщнос е по всички вьпроси. Срамувам се от този бай Гануйвец.

  6. Анонимен
    #8

    7. Ne biwa Borisow da kave che sme nestabilni razbira se. Ne biwa obache da bade prazen dirdorko kakxwto w sxshtnos e powsichki wxprosi. Sramuwam se ot tozi baj Ganujwec.

  7. Анонимен
    #7

    Това е най-лошият тип журналистическа реакция на подобен терористически акт - да се доказва, как някой едва ли не е допринесъл. Какво искате премиерът на България да говори - забравете за миг, че е ББ - да каже, че България е нестабилна страна или, че арабите са ни врагове.??? Сега ще гледат за изкарат политически дивиденти - АМАН - спрете и се помолете на Бога да спасение на душите на невинно загиналите.

  8. Анонимен
    #6

    Цветанов би трябвало да си подаде оставката, но едва ли би го направил, всички в Герб са безгрешни, сега е момента да обвини МОСАД че не са го информирали и да си измие ръцете.

  9. Анонимен
    #5

    При напълно деградиралите български служби за сигурност, където служителите от отдел ТЕРОР на ГДБОП се занимават с рекет/арестувани вчера двама/, както и техните началници се занимават с още по-големи далавери и при такъв премиер, който подценява външните опасности и физкултурник за вътрешен министър който не приема никаква критика и се мисли за извънземен - идеална среда за терористи. Това българско правителство не може да осигури сигурността на собственото си население, камо ли на чужди граждани

  10. Анонимен
    #4

    Къде къде по-големи страни не могат да се справят с тероризма,че ние ли ще успеем.Да пази Господ!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.