Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Премиерът елиминира възможността журналисти да му "опорочават" събитията

Правителствената пресслужба извика всички медии за семейна снимка с шефа на ФБР

41 коментара
Мълър се ръкува с щастливия Борисов. Снимка: БГНЕС

След като в последната година премиерът Бойко Борисов на няколко пъти се обиди на медиите, че му задават провокативни въпроси след височайши срещи в Министерския съвет (МС) и преждевременно прекрати 2-3 пресконференции, в четвъртък стана ясно, че има нова концепция за общуване с репортерите.

 

Вместо да им дава възможност да му "опорочават" събитията с неудобни питания в Гранитната зала, министър-председателят вече предпочита да ги вика във фоайето на МС и след бърза семейна снимка буквално да изчезва.

 

Това се случи след срещата му с шефа на ФБР Робърт Мълър в четвъртък, когато придружаван от госта си, от американския посланик Джеймс Уорлик, вътрешния министър Цветан Цветанов и главния секретар на МВР Калин Георгиев, Борисов "прелетя" пред строените встрани няколко десетки журналисти, спирайки се само за миг за една "семейна" снимка.

 

След като изпрати Мълър, премиерът все пак се спря пред камерите, за да уточни, че му станало "много хубаво" от посещението на стария му приятел (от времето, когато бе главсек), както и, че тази визита била "отлична оценка за колегата Цветанов".

"След Леон Панета (шеф на ЦРУ), Съливан (директор на "Сикрет сървиз"), сега Мулър (както го произнесе премиерът) – основните директори на големите американски служби и централи, бяха на двудневни посещения в България и пред мен заявиха, че България е един от най-добрите им партньори в операциите, които се провеждат", подчерта Борисов и се шмугна през медийния кордон към страничния изход с думите: "Аз изчезвам!"

За последно премиерът Бойко Борисов бе вбесен от журналистически въпроси след срещата му с Марк Съливан, когато ядосано отбеляза, че "неслучайно всички ме предупреждаваха – правете изявления, както правят в чужбина, не давайте възможност да ви опорочават за пореден път пресконференцията", след което сложи край на брифинга. По подобен начин се разви и представянето на ръководството на БОРКОР в края на февруари, отново в Гранитната зала на МС.

 

Така в четвъртък Цветанов бе оставен сам да довърши импровизирания брифинг, за който медиите надлежно бяха привикани в сряда следобед. Подкрепян само от мълчаливото присъствие на Калин Георгиев, МВР шефът обясни, че борбата с киберпрестъпността се извежда като приоритет както за ФБР, така и за българското правителство.

"Надявам се, че от другата година офицери на ФБР, които ще бъдат на разположение на колегите в звеното по киберпрестъпност, и съм убеден, че това ще доведе до повишаване на капацитета", отбеляза силовият министър.

Последва дежурния изблик на задоволство от факта, че идването на подобни делегации могат само да ласкаят работата на МВР и службите, отбелязвайки, че "самият факт, че днес в България е директорът на ФБР, означава много за правоохранителната система". Робърт Мълър е на обиколка на Балканите, като преди визитата в София делегацията му посети румънската столица Букурещ.

За разлика от скорострелната му мълчалива поява в МС, предния ден в Румъния той заяви пред местните медии, че службите в Румъния и САЩ "станаха много близки съюзници през последните години" и отбеляза, че трансграничната престъпност предполага близко сътрудничество между евроатлантическите партньори в борбата с тероризма, наркотрафика и киберпрестъпленията.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

41 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #41

    ЖУРНАЛИСТИ ЕДИН МЕСЕЦ НЕ СПОМЕНАВАЙТЕ ИМЕТО НА ТОЗИ ТЪПАНАР,ЗА ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ,ИГНОРИРАЙТЕ ГО,ТОЙ САМ ЩЕ ВИ ПОТЪРСИ

  2. Анонимен
    #40

    Аз съм бойковче Аз съм бойковче ужасно. Да манипулирам аз умея. И в мутрашко време тъй прекрасно с Лепа Брена чалга пея. Лидер съм на банкянски бандити. Натрупал съм пари милиони. И докато вие спите не важат за мен закони.

  3. Анонимен
    #39

    Ако шефът на ФБР беше автор на СРС-тата за Мишо бирата или участник в скандала за апартаментите на Цвъцко отдавна щеше да духа нещо в някой щатски затвор. Нас ни приемат като аборигени - важно е да сме послушни слуги, а останалото си е "вътрешен проблем", който не засяга американските интереси.

  4. Анонимен
    #38

    27, Любослава Русева е много по-голяма от Дневник. Коментарите под статиите на Любослава Русева надвърлят дори и продажбите на книжното тяло, повярвай ми. Много жалко за Иво Прокопиев, много жалко. Много усилия са необходими и да съсипеш търговска марка градена с години като Капитал.

  5. Анонимен
    #37

    Бойко, курво, Бойко, курво...

  6. Аглика
    #36

    Още една стъпка напред към авторитарно управление на България. What a surprise!

  7. Анонимен
    #35

    Бойко педераса

  8. Роси
    #34
  9. Checha
    #33
  10. Анонимен
    #32

    Дошли са дадат подкрепа на кабинета и едно Конграчулейшънс на Тиквата, задето България напусна проекта Бургас-Александропулос. Ей, заради тия потупвания по гърба, дори ФБР ми станаха омразни.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.