Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Приютът на отец Иван в Нови хан спешно се нуждае от дърва и храна

6 коментара

Приютът на отец Иван в Нови хан се нуждае спешно от дърва и въглища и хранителни продукти. Това съобщи отецът на поредната среща в регионалното министерство за проблема с незаконната постройка изграждането на държавен терен на нова сграда, отговаряща на всички изисквания. Приютът ще бъде съборен едва след завършването на ново място за настаняване на бездомните.

“Нужни са ни хранителни продукти – най-вече захар, брашно, маргарин, конфитюри, олио”, каза отец Иван.

По време на срещата бе отчетен бърз напредък по проекта за нов приют.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пое ангажимент отец Иван да получи 3 варианта на договори за настаняване под наем. Чрез тях ще да бъде уредена адресната регистрация на живеещите в Нови хан. Така те ще могат да получават детски надбавки, както и да подменят личните си документи. Църковното настоятелство трябва да сключи договор с всяко конкретно лице, поясни зам.-министър Нанков.

Администрацията на Софийска област вече е стартирала процедурата за осигуряване на средства за ремонт на покрива на храма "Света Троица" в Нови хан. Документацията е внесена в Постоянната комисия за защита населението при бедствия, аварии и катастрофи. До 2 месеца ремонтът ще може да започне, заяви областният управител Красимир Живков.

Осем деца от приюта в Нови хан вече посещават детска градина. За други 4, чрез регионалните си служби, Агенцията за социално подпомагане ще съдейства да им бъде осигурен имунизационен паспорт. В момента в Нови хан живеят 82-ма души, 28 от които са деца. През последния месец има и две новородени.

Предвижда се новият дом за деца "Свети Николай" в местността "Побит камък" да бъде разположен на 4200 кв. м. Проектът за новия дом включва 28 къщи, 8 апартамента, спортно съоръжение и част за социално обслужване. По първоначални разчети изграждането му ще струва около 2.5-3 млн. лева. Живеещите в пристройките към църквата "Света Троица" в Нови хан ще участват активно в строителството.

В село Якимово, област Монтана, пък живеят още 55 души. 13 деца ходят на градина. Всички те обитават 15 къщи в селото. В 3 от тях вече има локално парно. След като са настанени там, те ще започнат да произвеждат и да се изхранват сами, съобщи отец Иван.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

6 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #6
  2. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #5
  3. Анонимен
    #4

    отец ижан драйи пе4ено

  4. Анонимен
    #3

    otec ivan darji pe4eno ima mnogo deca v qkimovo ;)

  5. Анонимен
    #2

    И Костов може да се присъедини, че и той ще се задави от лапане.

  6. Анонимен
    #1

    Цветелина Бориславова да даде от откраднатите от държавата пари за едно добро дело.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.