Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Внукът на Цар Киро също задържан за заплаха за убийство

След няколко часа издирване Кирил Рашков - младши се предаде сам

46 коментара
Внукът на Цар Киро също задържан за заплаха за убийство

Внукът на Кирил Рашков - Кирил младши, който в понеделник бе обявен за общодържавно издирване по обвинение за закана за убийство, се е предал, съобщи районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Внукът бе търсен от полицията, за да му бъдат повдигнати обвинения за закана за убийство.

От държавното обвинение предполагат, че заканата е отправена минути преди прегазването на 19-годишния Ангел от Катуница.

Жалбата за това е подадена от Веселин Христев в петък. По негова жалба беше задържан и Кирил Рашков.

В неделя група общински съветници от Катуница поискаха среща с прокурор Димитров, защото много свидетели на фаталния инцидент още не са разпитани. Пред радио ”Фокус” местните се оплакаха, че в селото се разхождат безнаказано внуците на Кирил Рашков, което ги дразнело.

Прокурор Калоян Димитров, цитиран от ”Дневник”, е заявил, че да се твърди това е несериозно, тъй като внуците на Рашков са уплашени и няма как да се разкарват в селото, след всичко, което се случи.

Полицията няма как да не охранява къщите, за да не се допусне мародерстване, което е противозаконно, обясни Димитров.

Прокурорът каза още, че са снети обяснения от всички очевидци на инцидента по преписката, образувана в полицията, но материалите още не са докладвани в прокуратурата.

Междувременно главният секретар на МВР Калин Георгиев обяви, че ситуацията в Катуница вече е овладяна и силовото ведомство постепенно намалява полицейското присъствие в селото.

По думите му в населеното място не са останали други роднини на Рашков, които биха могли да провокират нова ескалация на напрежение.

За пореден път той подчерта, че проверките на данъците и финансовото състояние на Цар Киро са започнали десетина дни преди убийството на 19-годишния Ангел Петров.

По повод вътрешната проверка на полицията в Асеновград, започнала заради съмнения, че жалбите за заплахи за убийство срещу Рашков и внука му са били прикрити, Георгиев заяви, че предстои инспекторатът на МВР да обяви резултатите.

Бившият вътрешен министър Румен Петков пък коментира, че през последните две години назначенията в РПУ – Асеновград са били блокирани и така "е нямало как да се държи контрол от полицията в Катуница".

По думите му в момента има 4 свободни места в управлението, тъй като хората на тези длъжности са били пенсионирани, но на тяхно място няма назначени нови.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

46 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #46

    А бе, тая мацка горе вдясно дали си е платила, или така, по приятелска линия, а?

  2. Анонимен
    #45

    http://www.youtube.com/watch?v=CJsntuUGnFA

  3. Анонимен
    #44

    Карина Браво на милиционерите за новия химн на МВР-то хттп://ввв.ъоутубе.цом/ватч?ж=ЦЙснтуУГнФА

  4. Анонимен
    #43

    След дъжд качулка. Крадоха,вилняха,вдигаха палати. Накрая убиха. И още щяха да мърсуват,да дерибействат под благосклонния поглед на ВЛАСТТА. Но българите казаха СТИГА. И бате Бойко видя,че няма как,иначе пада и той. Взе,че пожертва пешката т.нар.ЦАР.

  5. Анонимен
    #42

    http://www.afera.bg/index.php?option=com_content

  6. Анонимен
    #41

    Много им се иска на герберите проблема да е битов и етнически,да ама не,политически е и е породен от липса на Държава на всички нива

  7. Анонимен
    #40

    Това вече не се търпи! Крадат,убиват,живеят на нашия гръб.

  8. Анонимен
    #39

    Медиапул продължава да титулува разбойника Кирил Рашков с най-високата българска титла Цар. Безплатно или ...?

  9. Анонимен
    #38

    Задържан, след като сам се предал. Иначе меверейците на Цвъцко има да го търсят със свещ

  10. Анонимен
    #37

    "Няма българи и цигани. Има добри и лоши хора." Пресиян, който се занимава с уебдизайн, е точен и ясен във формулирането на проблема. И той, както много други, смята, че конфликтът не бива да бъде превръщан в етнически и да се използва с предизборни цели. А точно това опитват да направят националистическите партии. Този плакат е сред най-харесваните и разпространяваните във Фейсбук. Поради големия интерес и по искане на други потребители авторът е качил и файлове, подходящи за печат. Така че скоро е вероятно да го видим и разлепин из градовете.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.