Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Протест пред ДКЕВР поиска мораториум върху поскъпването на тока

5 коментара
ЧЕЗ бе най-честия обект на нападките сн. БГНЕС

Около 300 души протестираха в четвъртък пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) срещу високите цени на електроенергията и поискаха да бъде наложен мораториум върху тяхното увеличение, както и спиране на раста на цените на останалите комунални услуги. Организатор на демонстрацията е ВМРО, чийто лидер Красимир Каракачанов обясни, че българите са ощетени от политиката на ДКЕВР и монопола на електроразпределителните дружества ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН.

Събралите се недоволни граждани поискаха да бъдат одържавени трите електроразпределителни предприятия (ЕРП) и да се развали концесията между "Столичната община и "Софийска вода".

С лозунги и скандирания "Оставка" и "Семерджиев на съд" протестът поиска оставката на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев. На импровизирано табло недоволстващите закачиха своите сметки за ток и вода и поискаха онези, които повишават цените им, да ги платят.

"Седем години тези хора са монополисти. Трите ЕРП-та си договарят цените, а ние плащаме. Качеството на услугата не е по-добро, цените се вдигат постоянно, държавата не получава стотинка дивидент, логиката е много проста – одържавяване на тези три ЕРП-та и нормален контрол в полза на хората”, заяви Каракачанов.

"Ние сме жертва на едни монополи, които държавата трябва да озаптява. Тази държавна комисия е държавен орган, който трябва да регулира процесите и да обслужва интересите на българския гражданин. Те не го правят”, допълни той.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

5 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #5

    Да бъде спрян тока на ДКЕВР. Така и така монополите си правят своята политика, а ДКЕВР своите ДМС-та.

  2. Анонимен
    #4

    Това е единственото правителство след Костов, което вече 3 години задържа цените на тока без повишение! При Кобурга и Станишев за 8 години токът поскъпна с около 60% - от около 10 ст/кВтч на около 16 ст/кВтч. Тогава обаче нещо не протестираха "будните" граждани...

  3. Анонимен
    #3

    До 1

    Много хора си мислят, а някой политици се мъчат да ни внушат, че цените на природният газ ще паднат драстично, ако започне добив на шистов газ в Бългатия, защото в САЩ били ниски. Това е мнооого наивно защото:
    1. Цената на всяка една стока, каквато е и газа, се определя от пазара и зависи от количеството, качеството, производствената цена и най-вече от конкуренцията. Ако някоя фирма намери достатъчно големи количества шистов газ, тя няма да го продава ПЕТ, ТРИ или ДВА пъти по-евтино от днешната

  4. Анонимен
    #2

    За да не поскъпва електроенергията трябва да се промени ПОЛИТИКАТА на България за изграждане на ВЕИ, която е тотално сбъркана. Това не е случайно, а нарочно направено!

    При изграждането на големи мощности над 1MWp печалбата, плащана от потребителите, е за инвеститора и електроразпределителните дружества.

    Трябва да се стимулира изграждането на малки мощности до 10кWp от отделни потребители на енергия и от 10кWp до 1MWp от група потребители или малки и средни фирми за собствени нужди. При това да

  5. Анонимен
    #1

    Тези да протестират през екодвиженията гдето забраниха шистовия газ и гдето рекетират НЕК и ЕРП

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.