Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Противогрипното лекарство "Фервекс" се изтегля от пазара

8 коментара
Противогрипното лекарство "Фервекс" се изтегля от пазара

Противогрипният медикамент "Фервекс" се изтегля от търговската мрежа в цял свят заради наличие на опасна бактерия в прахообразното лекарство. От компанията производител разследват случая, предадоха агенциите.

Продуктът се изтегля от пазара заради подозрения, че съдържа ентерококова бактерия, която може да причини гадене, повръщане и диария. Анализите показват, че става дума за медикамента "Фервекс" с аромат на малина.

От фармацевтичната компания, която произвежда препарата, са решили превантивно да изтеглят от пазара всичките му разновидности за възрастни и за деца за допълнителни проверки.

Акцията започна, след като властите във Франция открили в съставка на продукта опасната бактерия. Вероятно става дума за използваната захароза, уточняват от компанията производител за румънски медии.

От фирмата уверяват, че ще продължат разследването на проблема и ще представят нови данни, веднага щом бъдат налични.

Препоръчва се медикаментът да не се използва.

Българската агенцията по лекарствата съобщи, че е блокирала продажбите на наличните партиди от лекарствения продукт "Фервекс"- гранули за перорален разтвор за възрастни малина" и на "Фервекс" - гранули за перорален разтвор за възрастни и деца". 

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

8 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #8

    Цени тройни Не е нужна касова бележка. Показвате бактерията и получавате Refund. 2 А ще се връщат ли парите на вече купилите го? Как ще става това - само при наличие на касова бележка ли? По какви цени? Противогрипният медикамент "Фервекс" се изтегля от търговската мрежа в цял свят заради наличие на опасна бактерия в прахообразното лекарство.

  2. Анонимен
    #7

    Става дума за бактерия в самото съдържание, най-вероятно от ниска производствена хигиена, не че самото лекарство или съставките му имат проблем. То не е против грип, а е за симптоматично лечение, т.е. сваляне на температурата с парацетамола.

  3. Анонимен
    #6

    това не е никакъв противогрипен препарат, номер 4 вече е описал елементарните му и съдържащи се в много подобни лекарства съставки. но този медикамент бе сред най-употребяваните и ефикасни в света и не бих се учудил, ако конкуренцията им е подляла вода, защото става дума за милиарди...

  4. Анонимен
    #5

    A другите марки, които произвеждат подобни по състав прахове?

  5. В и К
    #4

    Съдържа парацетамол, витамин Ц и фенирамин, които се разтварят в гореща вода. Същият ефект и за много по-малко пари може да се постигне, ако се пият първите две съставки с горещ чай.

  6. Коментарът е изтрит в на от автора.
    #3
  7. Анонимен
    #2

    А ще се връщат ли парите на вече купилите го? Как ще става това - само при наличие на касова бележка ли? По какви цени?

  8. Анонимен
    #1

    Правилно се изтегля. То е някаква прескъпа мошеническа лимонада, която не върши никаква работа.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.