Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

СДС обвини Кунева в "политическо бракониерство"

54 коментара

Три дни след като Меглена Кунева обяви Инициативния комитет за учредяването на партията си на фона на кадри от митинги на СДС, от "Раковски" 134 я обвиниха в "политическо бракониерство".

"Меглена Кунева демонстрира безпрецедентен опит за ограбване на чужда политическа история", се казва в позицията на НИС на СДС, обявена на 12 юни.

"Опитвайки се да присвои миналото на нашата партия, Кунева очевидно търси да получи лъжлива дясна легитимност. Възмутени от това политическо нахалство заявяваме категорично, че г-жа Кунева без никакво право използва митинги на СДС, за да фалшифицира собствената си история. Всички знаят, че по това време тя се ползваше от уютен номенклатурен комфорт и я нямаше нито на площадите, нито на барикадите", заявява НИС на СДС.

"Политическото бракониерство няма нищо общо с европейските ценности, които тя твърди, че изповядва. Неморално и непочтено е гръмкото рекламиране на сдружението ѝ да се гради на кражба на идеи, история и хора", заявява още ръководството на СДС, което настоява за "публично извинение" от Кунева "към членовете и симпатизантите на СДС, чиято емоция и история употреби."

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

54 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #54

    Защото има такива позорещи дясното като Зеленогорски .Те забравят че ние гласуваме. От нас зависи да не го допускаме.

  2. Анонимен
    #53

    49, напротив точно за това кой е бил и чий е митингът претендират СДС и Костов и тези претенции са смехотворни - протестъ на хората тогава не може да е запазане марка за когото и да е. За останалите неща е по-добре да си поосвежите паметта - на Кунева кариерата й тръгна от СДС като юридически съметник в правителството на Филип Димитров. На Вълчев - също, като съветник на Желев. И двамата бяха членове на НДСВ, която е официално призната за дясно-центристка партия. Останалите алабализми за връзки с

  3. Анонимен
    #52

    Червени ДС-запартъци, яростно, със зъби и нокти бранят "уж дясната" другарка Пръмова. До сега, не бях член на никоя партия, но гласувах за СДС. Вчера станах член на ДСБ и ще гласувам за тях.

  4. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #51
  5. Анонимен
    #50

    Лъчезар Тошев - председател!

  6. Анонимен
    #49

    Кой от днешните сини лидери е бил на Орлов мост и кой не е бил е отделен въпрос.Става дума за новия проект на олигархията и мафията - Меглена Кунева и моторът на въпросния проект Даниел Вълчев. И не толкова дали са били на Орлов мост през 90-та година или не са били. А как се държаха и с кого през тези 20 години. Тогава всеки ще е наясно - далеч по-подходящи за промоция на проекта им са кадри от лукановите митинги на БКП-БСП. Не е така? Напротив. Даниел Вълчев беше втората фигура по значение в правителството на БСП, вице на Сергей Станишев. Какво повече? А Меглена Кунева? Оглавяваше стратегически сектор в двете издание на коалицията БСП-ДПС-НДСВ. За какви сини митинги иде реч, моля?

  7. Анонимен
    #48

    BLUE: 45, скромното ми мнение е, че там имаше много хора, но не напълно наясно със себе си и бъдещето-те чакаха да станат (неясно как)капиталисти, като не им се случи-гласуваха за мошеника от Мадрид-абе ще донесе пари, нали има братовчеди тук-там по света, ама и това не стана-та сега хайде за бойко-я какъв мъжага е-и так аси мина живота и шансовете, които ДЕМОКРАЦИЯТА дава

  8. Анонимен
    #47

    Прочети 46 - ей това им е нивото на днешните "десни". Избирателите на Иван Костов се разпознават отдалече по лумпенизирания си език и омразата, която излъчват. Бай Ганьо е жив! Колкото до Костов - той също не участваше в митинга на Орлов мост и не знам какви претенции за "собственост" има? За Инджев важи същото - през 90-та година той все още е бил член на БКП и служител на ДС. Колкото до СДС - днес пази само името си и няма нищо общо със СДС от митинга на Орлов мост.

  9. Анонимен
    #46

    ЧЕРВЕНАТА КУКУВИЦА ОСРА СИНИТЕ СЪС ЗАПЪРТЪЦИ

  10. Анонимен
    #45

    Моля някой ми ми отговори! Бях на 7 юни 1990 г. по средата на Орлов мост, сред ликуващите българи. Знам за какво става дума. Знам го с ума и със сърцето си! Такова нещо няма да се повтори в историята ни! Защо и какво изпорти онази народна сила, която можеше да премества планини? Нека не се оправдаваме с какво ли не! Накрая май ще излезе, че Историята ни е виновна.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.