Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Седмичен обзор с Бойко Борисов

31 коментара
Снимка: БГНЕС

Публикуваме част от стенограмата от заседанието на Министерския съвет в сряда, когато премиерът Бойко Борисов държи дежурната си встъпителна реч пред министрите. Този път министър-председателят не се ограничава само с критики към предишните управляващи, а прави и обзор на актуални теми от седмицата, споделя философски мисли и разпределя задачи на подчинените си.

За АЕЦ "Белене"

Цветанов ще отиде на парламентарната група в парламента да им каже относно "АЕЦ Белене" за референдума. Ние заставаме твърдо за провеждане на референдум и настояваме БСП да си махнат само думичката, която прави текста противоконституционен, да го формулират като изграждане на нова ядрена централа. За всички българи е ясно, че става въпрос за Белене, така че не е нужно да се говори и "атомна" не може да бъде, трябва да е "ядрена", защото е така по смисъла на закона, така че сме готови в тази посока да действаме. Затова като приключим тук, Цветанов ще отиде до парламентарната група да им каже още веднъж какво е нашето решение.

Остъклените балкони

Много добре се включи Лили Павлова, че се обясни на хората, че няма да се глобяват с по 5000 лв. за остъклените балкони, защото това не е било наше намерение, но беше лансирано в публичното пространство по един такъв начин. Сутринта гледахме за ДНСК (Дирекцията за национален строителен контрол) и Гечева (Милка Гечева, шеф на ДНСК), мисля че в бТВ я видях, много добре го обясни, хората да са спокойни - всъщност ние им правим добрина, а излезе, че им създаваме огромен проблем. Така че и това добре стана, че реагирахте навреме вчера.

Животът продължава

Съболезнования на Диана Ковачева за загубата на баща ѝ от всички нас! Аз съм загубил майка и баща, знам колко е тежко, но животът продължава. Колкото по-бързо влезеш във форма, защото Висшият съдебен съвет има да решава важни задачи, работата ще те разсее.

Науката е слънце

Много бях доволен завчера за това, което министър Игнатов успя да постигне с европейски пари – една голяма сума, а до края на този месец ще стане 44 млн. лв. - запознавам колегите, за да знаят какво се прави – разбира се, и на Томислав Дончев за съвместната им работа. Стана много добре, защото дойдоха ректорите на почти всички институти, получиха най-малко по 700 – 800 хиляди, примерно, Софийският университет – към 3 милиона по различните програми и най-вече, че докторантите получават по 16 000 лева и в същото време им се дава възможност да работят по своите приоритети.

На Рожен пак нещо проблеми

Хубаво е, че много от институтите на БАН бяха там с вече свои програми и проекти защитени, получават свежи пари за това. Владимир Горанов да се свърже с обсерваторията "Рожен". Пак имало някакви проблеми и понеже всяка година се говори, че ще се спира, а още не е спряна, да не се стига дотам, да се изговорят примерно тези неща, пък тогава да се дават пари. Затова се свържи, покани ги на една среща, виж какво е финансовото ни състояние и го задействайте!

Дунав мост II – да ни е честито

В сряда с министър Московски ще отидем, ако е живот и здраве, до "Дунав мост 2", тъй като вече е изцяло присъединен, и Томислав Дончев, комисарят Хан ще бъде с нас, поканили сме го.

Знаете, че днес следобед сме на партийно мероприятие в Букурещ, но съм помолил министър Младенов да влезе във връзка с кабинета на премиера да направим една среща за десетина-петнадесет минути и в знак на уважение да го привлечем в сряда – дано програмата му позволява, да дойде и той от румънска страна, защото това е един много хубав общ проект между България и Румъния и Европа го толерира, а пък и за двете държави в тези области това е много важно съоръжение. Беше важно до края на годината да го присъединим, комисарят да го види в този му вид, за да можем да не загубим европейските пари по него, така че, и в тази посока да се работи.

Аню Ангелов и Цветан Цветанов – на опера!

Операта в Бургас е изключително съоръжение, което преди няколко дни пуснахме и на 12 декември ще гостува Виенската опера на операта в Бургас, така че който обича това изкуство, аз ще бъда възпрепятстван, но министър Аню Ангелов задължително трябва да отиде, министър Цветанов също обича много операта, така че – който има желание! Действително е станало едно прекрасно съоръжение.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

31 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #31

    Сто процентова власт е противопоказно деяние.Няма на кого да се оплачеш.Няма кой да те чуе.Това не е демократично,а е и много вредно за народа.Безчинствата,породени от безнаказаност ни носят само вреди.Това го доказаха управляващите с многобройните си издънки.То не бяха флашки,самопризнания,манипулации на информации,и какво ли още не.Няма политическа съвест,камоли пол.воля.Трябва да има наказани.Трябва да има осъдени за такива деяния.ГЕРБ отново се изложиха със замитането на далаверите и контрабандата.Да

  2. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #30
  3. Анонимен
    #29

    На № 14 . Отговорът е само Хахахахахахахахаха

  4. шаривари
    #28
  5. Анонимен
    #27

    Шутът, когото мафията изтика на високия пост да се въздържа от каквито и да е изявления- защото всяко е нова изцепка и предхожда нов гаф. Но нейсе, още няколко месеца ще го изтраем.

  6. Анонимен
    #26

    И да не се забрави да се внесе български новаторски почин в тази консервативна културна дейност, като се пребоядисат всички седалки в българските опери в синьо и се внесе предложение да се задължат и страните от ЕС да го направят.

  7. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #25
  8. Анонимен
    #24

    ".... на 12 декември ще гостува Виенската опера на операта в Бургас, така че който обича това изкуство, аз ще бъда възпрепятстван, но министър Аню Ангелов задължително трябва да отиде, министър Цветанов също обича много операта, така че – който има желание!..." S i4ni sredstva ili za na6a smetka ?????

  9. Анонимен
    #23

    Аз НЯМА да гласувам на въпросния псевдо - референдум ! Защо ли ?
    Преди президентските избори Плевнелиев говореше за ПРОВЕТРЯВАНЕ на президентската институция, а сега всички виждаме, че той номинира бивш съветник на Гоце от президентската квота за съдия от КС . Това не е ли подмяна на моя избор на въпросните избори, т.е. аз съм като избирател не бях излъган ?
    Независимо от това как бих гласувал на този псевдо - референдум, защо трябва да им вярвам, че резултатите няма да бъдат манипулирани за пореден

  10. Анонимен
    #22

    PRI TODOR GIVKOV IMASHE IKONOMIKA,PROIZVODSTA,IZNOS I VSEKI IMASHE RABOTA,KUPUVAHA APARAMENTI I DR. ASEGA NISHTO,NO IMAPODSLUSHVANE.UPRAVLIAVAT NAPOLEONCHETA I KRETENCHETA.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.