Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Сирийската общност у нас организира протест срещу режима на Асад в София

14 коментара

Сирийската общност в България организира протест срещу режима на президента Башар Асад на 18 март (неделя) на входа на Борисовата градина пред езерото "Ариана".

На 18 март 2012 г. се навършва една година от началото на революцията в Сирия.

По данни на ООН към днешна дата убитите в Сирия мъже, жени и деца са 9 345, посочват организаторите на протеста с съобщението си до медиите.

Неофициалните данни на опозицията сочат, че броят им надвишава 30 000 души.

"В памет на загиналите и за да отбележи една от най-трагичните дати в историята на Сирия, Сирийската общност у нас кани всички демократично мислещи граждани в България да се присъединят към тях в протеста. Специална покана сирийците, живеещи у нас, отправят към всички родители, които искат да се присъденият към мъката на сирийския народ за загиналите деца и да застанем срещу отмъстителните акции на варварския режим срещу децата. Децата са ангели и не трябва да имат тази съдба", се посочва в обръщение на сирийската общност у нас.

Сирийците в България припомнят, че революцията в страната им е започнала от невинността на децата в град Дараа, които са написали като детска игра по стените на училището си, че режима в Сирия трябва да бъде сменен.

Последваха арести и 15 детски живота бяха прекършени завинаги, припомнят сирийците, живеещи в България.

"Тази революция е срещу подтисничеството и несправедливостта. Тя успя да разклати трона на един брутален и диктаторски режим. Нека този варварски режим знае, че нашите деца и жени са нашата гордост и ние обещаваме да сложим край на неговите зверства и антихуманност. Ние обещаваме да спрем безмилостните убийства срещу тях, колкото и властта в Сирия да се чувства силна, заради помощта на други диктаторски режими като тези на Русия, Иран и Китай. За съжаление, тези държави дадоха сила на асадския режим да безчинства срещу мирното население в Сирия.

Преди два дни този режим извърши касапница, хора от службите за сигурност буквално заколиха 23 деца пред очите на майките им, убиха шестима мъже и накрая изнасилиха публично 26 жени и ги заклаха, без да му пука международните човешки права и всички сили на света”, се казва още в изявлението на Сирийската общност у нас.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

14 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #14

    Това са шепа платени нещастници на САЩ. Истинският протест в подкрепа на Асад и против войната беше вчера, събра няколкостотин човека и не беше отразен от корумпираните ни медии: http://actionredbg.blogspot.com/2012/03/blog-post_18.html Тук има снимки и видео от него

  2. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #13
  3. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #12
  4. Анонимен
    #11

    муспи - Сирийската общтност вдигаха врява по улиците за Садат и против израелската военщина, днес са против Садат и за демокрацията. Да видим кое ще е по изгодно за арабския шмекер. Ако бяха наблюдателни, щяха да забележат че българите между които са се вредили в Европа, не са доволни от демокрацията.

  5. Анонимен
    #10

    А пък аз чух, че плащат на калпак, за да протестираш срещу Асад. Това за децата вече го чухме и едва ли някой ще им повярва.А за последните убийства Сирия доказа, че са направени от терористите.

  6. Анонимен
    #9

    90%от сирийците са с Асад а предателите са финансирани от САЩ -Израел- Саудитска Арабия и Катар.Хората са избити от терористите.Заговора от високо ниво ще се провали.Който иска да прави протести да ги прави на собствена територия.Тази пропаганда срещу Асад не минава.Сирия не е Либия.

  7. Анонимен
    #8

    Допълнение към №7 ,финансите идват от режимите на Саудитска арабия , Катар ,Кувейт и други арабоционистки източници .Сирииците подкрепят Асад и заговора срещу Сирия ще се провали .

  8. Анонимен
    #7

    Хората, които финансират тези начинания са същите, които трошат бая пари за да ислямизират Родопите и да строят джамии в България. Днес искат шериат в Сирия, утре може да поискат същото в България.

  9. Анонимен
    #6

    ПРЕДАТЕЛИ

  10. Анонимен
    #5

    Ако направят протеста пред руското посолство, всичко ще е таман наред! - хем ще е на правилното място, хем ще е пред истинския виновник за геноцида, на който са подложени!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.