Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Соломон Паси: Да лобираме пред Хилари Клинтън за поръчка за реновация на МИ-16 за 1 млрд. долара

37 коментара

България трябва да се възползва от предстоящата визита на държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън, за да лобира да получи поръчката за реновация на руските самолети МИ-16, заяви в Кърджали президентът на Атлантическия клуб в България и бивш външен министър Соломон Паси, цитиран от БТА.

Според него поръчката за 1 млрд. долара е една от големите цели, които страната ни може да преследва в момента. В търга за реновация на руските самолети МИ-16, обявен от централата на НАТО, България се конкурира с Чехия чрез две американски фирми, с които двете страни са в консорциуми. Тези самолети могат да бъдат реновирани и използвани от нашите военни сили, коментира Соломон Паси, който е на посещение в града край Арда, за да даде началото на "Месец на Америка в Кърджали".

Според изявление на външния министър Николай Младенов, направено по-рано в сряда, по време на визитата на Клинтън ще бъдат обсъдени съвместните действия на България и на САЩ в Близкия изток. Държавният секретар на САЩ пристига в София на 5 февруари. 

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

37 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #37

    Самолет МИ-16? Тука някой изкука!

  2. Анонимен
    #36

    самолети руски ми-16 няма - може би става дума за хеликоптери, но за модел 16 не съм чувал. изобщо пълна каша, начело с еврюхата, който се чуде откъде да чопне нещо.

  3. Анонимен
    #35

    Монката нещо се пообъркал между мерака му да имаме стари американски истребители Ф-16 и руските въртолети Ми-17, та от микса се получават "руските самолети Ми-16".

  4. Анонимен
    #34

    Не са много хората, които предизвикват толкова дълбоко отвращение като тоя гнусар!

  5. Анонимен
    #33

    ... Да, става дума за МИ-14 от морската авиация, ако трябва да уточним.

  6. Анонимен
    #32

    ...А Сулейман Паси от своя страна ще лобира за комисионна пред Израел за смяна на оборудване в Ми-16...Младеж, окото ви е все в големи номера, свързани с комисионни от Израел...

  7. Анонимен
    #31

    гудю Може пък да е грешка на журналистите, а не на Моню. А самият Моню и от математика толкоз разбира, въпреки че точно това е завършил. Еднаж показваше едни таблици в НС, като демонстрира незнаенето си на статистика. Основен предмет в математическия факултет.

  8. Анонимен
    #30

    Първо, МИ-16 не е самолет, а върнолет. Второ, те не се реновират, а модернизират по натовски стандарти. Трето, ние нямаме капацитет да изпълним такава поръчка. Четвърто, завод"Георги Бенковски" е частен(собственост на един нашумял банкер)и Пето,защо се вре Соломон, явно ще падне комисионно, от кого? виж т.4.

  9. Анонимен
    #29

    СОЛОМОНЧО,НЕ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ ОТ КОИТО НЕ ОТБИРАШ,АМИ СИ ПРИЗНАИ ЗА КУРВИТЕ С КОИТО ТЕ ХВАНАХА НА ЛЪВОВ МОСТ.ЖАЛКО ЕВРЕИЧЕ СЕ ОКАЗА ТИ ЗА РАЗЛИКА ОТ БАЩА СИ,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА МОШЕ ДАЯН ИЛИ ГОЛДА МЕАР.

  10. Анонимен
    #28

    Като чуя за Паси и се сещам веднага за лъжите му колко ще спечебим от участие в Иракл Много неприятна личност.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.