Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

София е последна сред столиците в ЕС по качество на живот

65 коментара
София е последна сред столиците в ЕС по качество на живот

София е на последно място от столиците в Европейския съюз по качество на живот. Тя заема и 113-то място в света. Това показва класация на американската консултантска компания Mercer за 2012 г. Данните са цитирани от румънският вестник "Путеря", съобщи БТА.

Букурещ е на 107-о място в класацията, а след румънската столица единствено София от страните членки в ЕС е по-назад – на 113 място, посочва “Путеря”.

И докато румънската столица е запазила позицията си спрямо предишната година, София е слязла с три позиции по-надолу в класацията, посочва изданието.

В региона на Централна и Източна Европа най-добре класираният град по отношение на качеството на живот е Прага (69 място), следвана от Будапеща (74), Любляна (75), Вилнюс (79) и Варшава (84).

Атина е на 83 място в класацията, а Тбилиси е най-зле класираният европейски град - 213 място.

Като цяло европейските градове продължават да водят в класацията, като Виена запазва първото си място, а на другия полюс в класацията е Багдад.

Mercer провежда това проучване всяка година, за да подпомогне мултинационалните компании и други организации да заплащат адекватно на своите служители, когато ги назначават на постове в различни краища на света. Докладът на компанията за качеството на живот обхваща 221 града, сравнени с Ню Йорк като "базов".

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

65 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #65

    Бойко вместо да се бие в гърдите, че е построил една мигастрала и пет детелини, да обърне внимание на класациите. Стандарта на живот не само на софиянци, а и на българите като цяло, е трагичен.

  2. Анонимен
    #64

    #62, разстрелвали са, но без чекистки размах. Дребнобуржоазна мекушавост. Ратаите някой може да ги назначава за класа-хегемон, обаче в тях няма материал за каляване на стоманата. Затова и резултатите стават само за скрап.

  3. Анонимен
    #63

    Какво изненадващо заглавие ... ама наистина ...

  4. Анонимен
    #62

    # 60, кой ти каза, че по селата не са разстрелвали????

  5. Анонимен
    #61

    Споко юнаци. Бойко ще прочете класацията обратно и ще станем първи.Сефте.

  6. Анонимен
    #60

    #40 писА: София през последните 20 години от чист, тих и спокоен град,се превърна в гадна, мръсна клоака ..."

    Другарю 40, София е била тих, чист и спокоен град, ама много отдавна! Преди твоите другари, по внушение на едни други таваришчи, да се захванат яко да унищожават реакционното българско село. Добре поне, че не разстрелваха, ами строяха ненужни заводи из плодородните полета. Едно Кремиковци колко стотици села изпразни, даваш ли си сметка? Сега го режат на скрап, защото икономически е една

  7. Анонимен
    #59

    Единствената стлица в Европа, а може би и в света, където няма пряк обществен транспорт м-ду гара,автогара от една страна и летището.Вероятно за да могат таксиджийските фирми на някой бос да си пълнят джоба.

  8. Анонимен
    #58

    Понеже от почти 17 години живея в чужбина и се прибирам в България рядко - веднъж на 2 до 3 години - ще си позволя да опиша как намирам София, с промените й, с развитието й.
    Все още няма дори място за сравнение на София с големите градове на богатите западноевропейски държави от типа на Германия...Тротоарите са истинска катастрофа, лошото е, че дори ремонтирани отсечки много бързо след това отново биват съсипани. За панелните комплекси...просто нямам думи...Дори в централните части има много сгради,

  9. Антон
    #57

    А пък аз си мисля, че благодарение на министрите чийто ресор е и регионалната политика, особенно последната, която я разбира като асфалтиране и ловене на снежинки, София скоро ще бъде обявена за град-държава. А също така си мисля, че след време, когато се доналеят парите от Пътна инфраструктура в метрото и срежем последния метър трикольорна лента останала в държавата, може с гордост да я наричаме БОЖИЯТ ГРАД.

  10. Анонимен
    #56

    sofia mqza li vi na stolica :)))

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.