Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Социално слабите получават нов транш безплатни хранителни продукти

3 коментара

Социално слабите българи ще получат последния трети транш от безплатните хранителни продукти, закупени с европейски средства по програмата "Благотворителност", съобщиха от държавен фонд "Земеделие" в петък. Това ще стане между 1 и 22 ноември. Схемата се прилага съвместно с Българския червен кръст (БЧК) и Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Раздаването на продуктите ще става в 342 временни пункта на БЧК в цялата страна по предварително подготвени списъци. В тях влизат хората, получили енергийни помощни, както и майките и осиновителките, които получават помощи за дете до едногодишна възраст и семействата на деца с увреждания.

Всеки с право на подпомагане ще получи пакет с 25.220 кг хранителни продукти. В него ще има 6 кг. брашно, 6 кг. ориз, 2 кг. пшеничен грис, 2 кг. спагети, 2 кг. обикновени вафли, 6.8 кг. постни лозови сарми и 0.420 кг. десертно нишесте.

Помощите се получават само срещу представянето на лична карта от правоимащото лице или срещу нотариално заверено пълномощно.

В случай че някой е пропуснал да вземе помощите си от първия и втория транш, може да ги получи при настоящото раздаване. Ако в края на годината след трите транша останат налични неусвоени количества, с разрешение на ДФ "Земеделие” те ще бъдат предоставени на обществени заведения за хора с нисък социален статус.

Бюджетът на България по програма "Благотворителност” е за 11 042 840 евро, които включват 103 318 тона интервенционни запаси и финансов ресурс за транспортни и административни разходи.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

3 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #3

    За кой българи става въпрос.ТИКВИ.

  2. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #2
  3. Анонимен
    #1

    EEEEEE, трябваше предизборно да ги раздадат. Язък за малшанса!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.