Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Съдът в Сливен оправда Лечков за злоупотреба със служебно положение

2 коментара
Йордан Лечков

Сливенският окръжен съд оправда бившия кмет на града Йордан Лечков по делото му за злоупотреба със служебно положение. Прокуратурата го обвини, че е използвал служебното си положението, за да прекрати договор на фирма, спечелила поръчка за ремонт на ограда на местно училище.

Според обвинението Лечков лично е посочил друга фирма за изпълнение на
поръчката. Присъдата подлежи на обжалване в двуседмичен срок пред Бургаския апелативен съд.

Това бе единственото от четирите дела срещу бившия кмет, което се гледа в Сливен, защото по другите съдиите си направиха отвод.

През юни тази година Върховният касационен съд окончателно оневинени бившия кмет на Сливен Йордан Лечков по делото за подкуп от 5000 лева. Делото започна след жалба на сливенския бизнесмен Илия Георгиев - Манастира, който твърдеше, че през 2005 година тогавашният кмет си е поискал и взел парите под претекст, че му трябват за издръжката на футболния отбор на Сливен.

По другите две дела Лечков обаче не може да похвали с такъв успех. През май и юни тази година той получи две условни присъди на първа инстанция. Първо бе обявен за виновен за превишаване на правомощията си и ощетяване на държавата с 14 642 лева, после и за злоупотреба със служебно положение, довело до ощетяване на общината в размер на 904 000 лв.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

2 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #2

    накрая Клечков ще бъде оправдан по всички дела и на следващите избори пак ще се пробва за кмет. Нали е ог ГЕРБ, ще го оправят някак си

  2. Анонимен
    #1

    Как можа това да се случи До кога ГЕРБ ще налага на съда какво да прави? Затова всички съдии трябва да се уволнят и да си внесем от Германия или Щвейцария.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.