Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

ТВ7 взе рязък завой в новата обстановка, Кулезич изпадна зад борда

Тв водещата уволнена от Бареков заради “нарушени журналистически стандарти“

237 коментара
Люба Кулезич и Николай Бареков

Три дни след оставката на кабинета "Борисов" и в разгара на протестите срещу всички досегашни управляващи, ТВ7 съобщи, че се разделя с едно от най-популярните си лица – водещата Люба Кулезич. От телевизията обявиха в понеделник, че е решено да не продължават договорните си отношения с нея.

"Г-жа Кулезич отказа да спазва елементарните журналистически стандарти за правене на публицистика – показването на различните гледни точки. Г-жа Кулезич не спази принципите на балансираността в ситуация, в която обществото е в състояние на масов протест и крайно настроено към политическия модел. В последното издание на "Насреща Люба Кулезич" беше накърнено достойнството и правото на гледна точка на протестиращите български граждани и беше отразен само един политически тип позиция“, се посочва в съобщението.

Последното предаване на Люба Кулезич бе в неделя. Неин гост бе вицепремиерът и вътрешен министър в оставка Цветан Цветанов, който заяви, че начело на протестиращите са лица от криминалните структури, свързани със сочения за глава на "Октопода" Алексей Петров.

В началото на предаването Кулезич коментира :"Сега въпросът е дали Борисов ще се върне и да се бори като истински мъж!", а по-късно, в интервюто с Цветанов, когато имаше и включвания на организатори на протеста, тя коментира по техен адрес, че са "жалки".

Други гости в предаването на Кулезич бяха водещият Георги Коритаров и бившият председател на Народното събрание и политик от СДС Йордан Соколов. Двамата ѝ събеседници обявиха в ефир, че руски енергийни интереси са в основата на падането от власт на кабинета "Борисов". По неофициална информация на Mediapool именно това е поводът за неочакваното сваляне на Люба Кулезич от екран. 

"Ръководството на телевизията се разграничава от това поведение и заявява отново своята позиция на пълна подкрепа на гражданското общество и показването на гледните точки на протестиращите. Благодарим на Люба Кулезич за съвместната работа, в която имаше и много положителни моменти", заявява изпълнителният директор на ТВ7 Николай Бареков, цитиран в съобщението.

ТВ7 се счита за "перла в короната" на медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски, който оглавява "Нова Българска медийна група", която пък е свързана с Корпоративна търговска банка и бизнес империята на собственика ѝ Цветан Василев, една от най-проспериращите по време и на тройната коалиция, и на кабинета "Борисов".

Известно е, че за медиите на Пеевски бе нужна само една нощ – изборната – през 2009 г., за да обърнат курса си от рязко анти-ГЕРБ към твърда и последователна подкрепа на ГЕРБ. Самият Бареков бе рупор на всички явни и тайни войни, водени от правителството, неведнъж обвиняван, че поведението му няма нищо общо с журналистическите стандарти.

Потърсена за коментар, Люба Кулезич каза пред Mediapool, че престоят ѝ в ТВ7 бил “непрекъснато отбраняване на свободата" ѝ. “Докато бях в телевизията, трябваше да се защитавам, в това число и в ефир, че съм в проправителствена и слагаческа телевизия. Трябваше да се разграничавам. Всеки гради собствената си свобода, доколкото тя е възможна. Бранех я със зъби и нокти“, заяви Кулезич.

“Не аз изневерих на стила си, някой друг беше“, допълни тя.

“Не аз преобърнах палачинката. Не мога да я обърна за два часа. Макар че правя много вкусни палачинки“, обясни още уволнената водеща политиката на медията.

На въпрос защо тогава винаги е демонстрирала доброто си отношение към министър-председателя в оставка Бойко Борисов. “Не аз бях човекът в телевизията, който поддържа близки отношения с Бойко Борисов, не аз се радвах на есемесите му, нито пък съм получавала такива“, разказа тя.

По думите на Кулезич, тя вече има няколко предложения за работа и със сигурност ще работи на “по-професионално място“. На въпрос дали става дума за медия, близка до Делян Пеевски, тя отговори утвърдително, но обясни, че все още не е решила кое предложение ще приеме.

анкета

Вие ни познавате. Нека го направим взаимно!

Отделете няколко минути за анкетата и ни помогнете да сме ви по-полезни.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

237 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #237

    Всички мои познати са ядосани, че изведнъж спряха ''Великолепният век''.Как можаха да дават това глупаво изсмукано от пръстите предаване''Къртицата''.Единствената ТВ,която имаше гледаеми филми.Чудесен филм,ярко присъствие на добри актьори.Така се ядосахме, че не я гледаме,дори в петък.Убихте ни желанието,виждате какви глупави български сериали се мъчат да направят нашите.ТЯХ ПЪК ИЗОБЩО НЕ гледаме.

  2. Анонимен
    #236

    Тъкмо Ви станах най- големия почитател заради интересните филми, които започнахте да излъчвате и какво? къртица,,,моля Ви- след тежкия ден на много хора им се гледа нещо наистина смислено и интересно, а Вие ни го отнехте и ни натресохте поредната БГ простотия! Поне спазвайте предварително обявената програма- за съжаление и ВИЕ от ТВ7 станахте конкуренция на другите само по...глупавите предавания за съжаление !

  3. Анонимен
    #235

    TV7 е национална телевизия НО все още не мога да заснема материал за престъпните действия и бездействия на общински и държавни служители в СТАРА ЗАГОРА.
    Като пиша че телевизията е национална имам предвид че е и МОЯ, защото ПЛАЩАМ -
    Чл. 93. (1) За финансиране на обществената радио- и телевизионна дейност се заплаща месечна такса въз основа на всеки регистриран електромер.
    ...........................
    Чл. 94. (1) Гражданите заплащат месечна такса по чл. 93 в размер 0,6 на сто от минималната работна

  4. Анонимен
    #234

    Това е най-лайнарската телевизия в Б-я.Заради тази КАРТИЦА никак не си спазват програмата и МАЙНАТА ВИ!!!!!!!

  5. Анонимен
    #233

    http://anonybulgaria.wordpress.com/2013/03/11/

  6. Анонимен
    #232

    aлоооооооо лифтинг!

  7. Анонимен
    #231

    Удивителна е бързата, почти светкавична промяна на Бареков! Малко е да се каже, че съм отвратена! А що се отнася до г-жа Кулезич, аз я поздравявам и адмирирам не само това, което прави,но и начина по който го прави!

  8. Анонимен
    #230

    Имаше един стих от Стоян Цанев ... честна ..журналистика ... бял гарван ... казано някъде към 1970 година. Както виждате нищо ново под слънцето. Поръчкови журналисти, поръчкови прокурори... всичко се купува с пари и със власт.

  9. Анонимен
    #229

    Daaaa, PROSTITUCIQTA i v JURNALISTIKATA ima nqkakvi granici!!! S kakvo Liubitca beshe po razlichna ot Barekov, ot Kushlukov, ot........ Ta cqlata TV7 beshe kato personalna radiotochka na na B.B. i C.C.!!!

  10. Анонимен
    #228

    истината е, че тази беше дърта и се изложи като нарече народът "жалък", заслужаваше си уволнението

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

Вие ни познавате. Нека го направим взаимно!

Отделете няколко минути за анкетата и ни помогнете да сме ви по-полезни.

Участвам