Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

"Трансперънси интернешънъл" алармира за назначение на Кунева в борда на френска банка

44 коментара
"Трансперънси интернешънъл" алармира за назначение на Кунева в борда на френска банка

Неправителствената организация за борба с корупцията "Трансперънси интернешънъл" изрази силно безпокойство по повод назначаването на бившия еврокомисар, а сега съветничка в Европейската комисия Меглена Кунева в борда на френска банка, съобщи Kafene.net.

Изборът на Кунева е бил одобрен от борда на директорите на "БНП Париба" на 12 май, а поканата за поста бе отправена преди повече от месец.

Отговорна за защитата на потребителите в първия състав на ЕК под ръководството на Жозе Мануел Барозу, Кунева се отличи с острите си критики срещу практиките на европейските банки в областта на банковите такси, отбелязва агенция Ройтерс.

"Трансперънси интернешънъл" съобщи, че назначенията на Кунева, както и на двама нейни бивши колеги в големи частни компании, предизвиква силно безпокойство.

Организацията призовава да бъде преразгледан правилникът за поведение на европейските комисари и да им се отнеме правото да заемат важни постове в частни фирми поне две години след приключването на работата им в Брюксел.

Освен това, "Трансперънси интернешънъл" иска да бъде правена оценка на назначенията на бившите еврокомисари от гледна точка на възможността на конфликт на интереси.

Организацията за борба с корупцията настоява да бъдат отнемани пенсиите на комисари, които не изпълняват разпоредбите на правилата за поведение.

Доверието на гражданите на ЕС в европейските институции ще бъде застрашено, ако техните представители игнорират правилата, заяви Яна Мителмайер - ръководителка на службата на "Трансперънси интернешънъл" в Брюксел.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

44 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Pak az
    #45

    Dobre 4e ima Transparency International, no dali shte uspejat da ogrejat everywhere?

  2. НДСВ
    #44

    Не ме разбрахте правилно: ала патрона си иска да "гуши".

  3. Zeus
    #43

    Otnovo i otnovo imame povodi da se pitame - kakwa e mqrkata kogato stava duma za lichno oblagodetelstvane. Ot lichen opit - takawa nqma, nezavisimo ot post i blagosystoqnie - Kohl, britanskite deputati, bulgarski ministri, evropeiski komisari, vladiki i t.n. i t.n. Choveshtina.

  4. ГТ
    #42

    егати скритата пиратка.

  5. майкъл
    #41

    комуняги ненаситни и национални предатели.

  6. марио
    #40

    Сега вече Кунева ще защитава банките от техните нахални клиенти.

  7. CNN
    #39

    EXPOSED.Браво! Продължавайте все така."Трансперънси интернешънъл" алармира за назначение на Кунева в борда френска банка

  8. Арменския поп
    #38

    .

  9. boby1945
    #37

    тази Яна Мителмайер я е правил българин, сто процента, Андрешко се казва беше гларус на моренцето преди години....-------------------------------щом са я назначили Кунева значи ги разбира жената работите .... що не назначиха Румянка???

  10. и к!во от т!ва
    #36

    И какво от това,че са извадили на светло потулвана информация. Никой няма да си мръдне и малкото пръстче да направи нещо в ущръб на Куневица. Кучетата си лаят ,кервана си върви.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.