Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Треньорът на футболния отбор на Северна Корея изпратен в концлагер

3 коментара
Треньорът на футболния отбор на Северна Корея изпратен в концлагер

Треньорът на националния футболен отбор на КНДР е изпратен в концентрационен лагер в родината си заради слабото представяне на отбора на Световното първенство в Южна Африка, приключило преди месец, съобщи в сряда руският вестник "Комсомолская правда".

На шампионата много отбори се представиха слабо, почти десет наставници се разделиха с постовете си, но най-силно пострада главният селекционер на отбора на КНДР Ким Йон Хун, който доведе отбора на страната до финалите след 34 годишна пауза.

Държавното ръководство на Северна Корея го нарочи за основен виновник за пораженията от Бразилия с 1:2, от Португалия - 0:7 и Кот Д Ивоар - 0:3. По нареждане на властите Ким Йон Хун е бил изпратен на принудителен труд в концлагер, където ще трябва да работи по 14 часа на денонощие. Преди това треньорът бе изключен от компартията.

Решението е било обявено след шестчасова среща на футболистите от националния отбор в Народния учебен дворец в Пхенян.

Вестникът коментира, че въпреки диващината, която се е стоварила на главата на нещастния треньор, в страната на ортодоксалния комунизъм е настъпило "смекчаване" на нравите. След световния шампионат преди трийсет години - през 1966 г. - когато Северна Корея за първи и единствен път сензационно стигна до четвъртфиналите, в концлагер са били изпращани всички футболисти от националния отбор, с изключение на един единствен нападател. Оттам малцина са излизали живи.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

3 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. watchdog
    #4

    Крайно време е да махнете тази статия след като на всички е ясно , че това са пълни измислици!!!!!!!

  2. студент
    #3

    както Гардиън съобщава, проверка на Фифа показва, че всичко това са измислици на радио "Свободна Азия" и треньорът дори не е уволнен.http://www.guardian.co.uk/football/2010/aug/25/north-korea-fifa-world-cup

  3. YAJTE mi dartia HUI
    #1

    IDIOTI SHTO PISHETE GLUPOSTI???????????????????

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.