Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Тринайсет автомобила подпалени в столичния квартал "Младост"

15 коментара
Сн. БГНЕС

Общо тринайсeт автомобила бяха подпалени умишлено в нощта на вторник срещу сряда на различни места в столичния квартал "Младост", съобщиха от МВР.

Първо е бил подаден сигнал за горящи три автомобила в ж.к. "Младост 3" срещу блок 321. При пристигането на пожарната и полицията е установено, че горят БМВ, "Ситроен Саксо" и "Рено Меган". Колите са частично обгорели в предната им част.

След по-малко от час под носа на полицията са запалени още три автомобила, само че пред блок 319, който се намира зад блок 321. Този път жертва на палежите са станалите собствениците на "Форд Фокус", "Мерцедес" и "Тойота". При пристигането на полиция е установено, че мерцедесът и тойотата са изгорели напълно, а фордът е частично обгорял в предната си част.

Около 00,45 часа в полицията отново бил получен сигнал за опожарени коли на паркинга между блоковете 219 и 220, този път в ж.к. "Младост" 2. В този случай пожарната и полицията установяват, че са запалени четири автомобила - "Фиат Пунто", "Шкода Октавия", "Волво" и "Опел Астра". Експертите установили щети по боята, салоните на автомобилите, фаровете и броните. По-късно стана ясно, че са опожарени и още три коли.

От полицията декларират, че се работи активно за разкриването на авторите на палежите.

Според живеещите в ж.к. "Младост" 3, районът е спокоен и никога преди не са се случвали такива инциденти. В блок 321 живеят предимно военни. Една от запалените коли е лизингова, а другата е служебна. Собствениците на автомобилите са "обикновени", разказаха очевидците на инцидента, цитирани от БГНЕС. Според тях, в района не е имало проблеми с хулигани или с наркомани.

Любомир Чолаков, собственик на подпаленото "Волво", разказва, че паркира колата си вече 2 години пред блока и никога не е имало инциденти. Не е получавал и никакви заплахи. "Напоследък започнаха да се палят много луксозни коли в квартала", разказва той, цитиран от БГНЕС. Според него причината най-вероятно е завист.

Димитър Павлов, който също живее в "Младост" 2, съобщи, че освен запалени коли, снощи са били и срязани с нож гуми на автомобили, имало е и коли със счупени стъкла. Той не смята, че ж.к. "Младост" 2 е спокойно място. "Има си хора тук, които си вилнеят. Някаква група, дали от квартала или от друг квартал, ще дойде време ще разберем", обясни той.

През 2009 г. отново в кв. „Младост” само за нощ бяха опожарени пет автомобила, отново без да има пострадали хора. Същата нощ през 2009-а бяха подпалени други три автомобила в жк "Слатина” и два в кв. "Модерно предградие“.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

15 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #15

    Значи много често някак си се случва последните две години това, този сценарий!?!?!?

    Винаги, когато ГЕРБ имат проблем в управлението си, се случва някакво зрелищно криминално деяние, което измества новините по телевизора. Оня път с АЕЦ Белене и нахлуването в банката, сега, по време на протестите, палежи в града на протестите и много други, разбира се.

    Ако се върнем още по-назад, можем да намерим връзка и със случая "Чакъра". Разбира се, тогава Бойко Борисов беше само главен секретар на МВР.

    А

  2. Анонимен
    #14

    Няма вариант в който някой сам да си е виновен за посегателство върху неговата собственост. Ако са паркирани неправилно - има начини да им се пишат актове или да се изтеглят на разноски на собственика. В случая обаче не изглежда така - или е вандализъм, или е някаква хитра схема за точене на застраховки, хаха. И в двата случая си трябва полицейско разследване. Доста са ни слаби и законите за самозащита.

  3. Анонимен
    #13

    От друга страна, ако всяка нощ намаляваха с по 13- животът скоро би станал осезаемо по-добър!

  4. Анонимен
    #12

    майкъл Въпрос- върху ТРОТОАРА или тревните площи ли са били паркирани? Ако е така, сами са си виновни.

  5. Анонимен
    #11

    До (7): За твоята таратайка никой няма да се бори с афиф системите ти и живата охрана - коли бол, гледай само да не стане антична рядкост, че тогава пак лошо!:)

  6. Анонимен
    #10

    До (6): Аз не бих те спрял да я запалиш, но бих те спрял да избягаш, след като си я запалил - има по-голям смисъл - кола се купува!:) ПО-лесно е и по-голямо удовлетворение ще ми достави, да те гоня до дупка, ако си виновен, разбира се!:)

  7. Анонимен
    #9

    До (7): Ти, тази кола караш ли я?! Защото ако не я караш и е бетонирана - само тогава е недосегаема и пак това не се отнася за всички крадци, а само за повечето такива!:) А с куче да плашеш примат, можеш само в началото, докато си изясни обстановката - няма невъзможни неша, има твърде скъпи и трудноосъществими, почти невъзможни неща, ама за невъзможни - теорията на хаоса ги отхвърля!:)

  8. Анонимен
    #8

    Това е масова практика при собствениците на автокъщи и платени паркинги! Обикновено наемат безпризорни деца или такива от ТВУ-та или от Домовете за младежи(без родители), като основната концепция е масов погром на всичко от дадена пресечка или на по протежението на някоя улица - в случая са набелязвани коли пред големи блокове на обособените паркинги - полицията е запозната с престъпната практика за набиране на клиенти, но не взима мерки, липсва и комуникация между отделните подразделения - смешна работа! За завистта на народа - това е друга тема!:)

  9. Анонимен
    #7

    До 6 - Първо, нямам таратайка, а кола с главна буква. - Второ, колата ми е в двоен гараж с аларма и самоблокираща се брава. - Трето, не можеш да влезеш в парцела щото Роти - 65 кг, ще те разкъса на място и за още ще пита. Това е! Сори....

  10. Анонимен
    #6

    5 - пич, ако реша да дойда да ти запаля таратайката тази нощ, по какъв начин която и да е полиция може да ме спре, освен ако нямам вграден чип и не ме следят 24/7? Тъпунгер.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.