Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Три четвърти от българите ще посрещнат Нова година у дома

Повечето хора ще отделят до 100 лева за почерпка и подаръци

3 коментара
Три четвърти от българите ще посрещнат Нова година у дома

Три четвърти от българите ще посрещнат Новата година у дома, показват данни от национално представително проучване на НЦИОМ.

Според изследването 76 на сто планират да посрещнат Новата година вкъщи като това са основно възрастните над 60 години, пенсионерите, живеещите в малките градове и селата, както и тези с ниски доходи.

Десет на сто от участвалите в изследването все още не са решили къде ще бъдат в новогодишната нощ - това са предимно младежи до 29 години, учещи и столичани.

В ресторант или в клуб ще празнуват пет процента. Общо шест на сто от анкетираните възнамеряват да пътуват за новогодишните празници. Един процент ще отидат на концерт или на площада. Също един процент ще работят на Нова година.

За празника една трета - 32 на сто, са предвидили сума между 50 и 100 лв., 28 процента - между 20 и 50 лева. Близо една пета от хората ще отделят суми над 100 лв., а 15 на сто - до 20 лева. Седем процента нямат възможност да отделят средства, за да празнуват.

53 на сто от българите твърдят, че ще се вместят в суми между 20 и 100 лв. за подаръци за близките си. 19 на сто ще купят нещо до 20 лв., а 11 процента - за повече от 100 лева.

Обществените очаквания към бъдещето на страната, както и към персоналната перспектива на българите през 2013 г., са белязани от умерен оптимизъм, посочват от НЦИОМ.

43 на сто очакват по-добра 2013 година за страната, а други 7 на сто се надяват да е поне толкова добра, колкото отминаващата. Всеки пети българин очаква новата година да е по-лоша за страната от 2012-а, а всеки четвърти посочва, че тя ще бъде точно толкова лоша, колкото е била 2012 година.

Очакванията към новата година в личен план са малко по-благоприятни от тези за страната. 44 на сто от българите очакват да живеят по-добре през новата година, а 18 процента - по-зле.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

3 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #3

    Слава Богу те няма да бъдат у дома, а у тях

  2. Анонимен
    #2

    Даааа, МИЗЕРИЯ, другарки и другари !!! Яжте яко дървото и Весели празници ! Ваш Гоце от Сирищник

  3. Анонимен
    #1

    такааа и вдигайте наздравица с ракийката за бат ви боко. като скотове ще сте

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.