Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Франция ще гласува в ООН "за" повишен статут на Палестина

5 коментара

Франция ще гласува тази седмица в Общото събрание на ООН в полза на повишаването на статута на Палестина в държава-наблюдател, нечленка на ООН, обяви в Националното събрание министърът на външните работи Лоран Фабиюс, предаде Франс прес във вторник.

Като припомни "трайната позиция" на Франция в полза на признаването на палестинската държава още от времето на речта на Франсоа Митеран през 1982 г., той заяви, че Франция ще гласува "за".

Така Франция, постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, стана първата голяма европейска държава, която обяви, че ще подкрепи внесената от палестинската автономна власт проекторезолюция, която се очаква да бъде гласувана в четвъртък.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

5 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #5

    До 1: Ще се научат да живеят един с друг колкото ние се научихме да живеем със сърбите, гърците и турците.

  2. Анонимен
    #4

    до 3

    Тъп аргумент...

    Без Марксистко "научно" безбожие 1848 не би имало СССР 1921-1991, Втора световна война 1939-1945, Юдонация в Палестина 1948, БКП и много други простотии.

    Ционизмът е заченат в Унгария, оформен като юдоционизъм към 1895, харесва си Британска Палестина за свой терен през 1917,
    обявява тотална политикономическа война на Германия през 1933
    и така "дава рамо" на хитлеро-нацистки "радикализъм", на войни...
    ескалирани във Втората световна през 1939 с пакт в Кремъл между Джугашвили

  3. В и К
    #3

    Майкопродавците от БКП бяха признали "палестинската държава" още в соцвреме и "посолство" им бяха дали даже близо до семинарията. Познайте с чии пари.

  4. hermes
    #2

    Поздравления за Франция. Това се нарича последователна политика. И дано Израел проумее, че е по-добре да имаш ясен опонент в преговорите в лицето на призната Палестина отколкото разни групировки, подклаждани я от Иран, я от Израел само и само да има напрежение. Моделът "разделяй и владей" в този регион не е най-успешния и никога досега не е давал резултат. А съдейки по реакции на израелски граждани във ФБ дори и на тях вече им е писнало от тази политика.

  5. Анонимен
    #1

    Всички държави трябва да сторят същото. Ако не искаме палестинчетата да гърмят бомби, трябва да им дадем щанс за нормално съществуване в тяхна собствена държава. Очевидно те няма да бъдат прогонени от ограниченията налагани им от Израел. Палестинците също трябва да разберат че евреите са там и нямат намерение да се махат. Просто ще трябва да се научат живеят един до други.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.