Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Цветелина Бориславова "почерпила" властта с безплатен ски лифт

Премиер, министри и депутати с право на карти без пари от “Пампорово” АД

57 коментара
Цветелина Бориславова "почерпила" властта с безплатен ски лифт

Министър-председателят, министри, народни представители и членове на техните семейства могат да получат при поискване безплатни лифт карти за дневно и нощно ползване на всички съоръжения в курорта Пампорово. Това гласи заповед на изпълнителния директор на “Пампорово” АД Мариян Беляков, с която Mediapool разполага. Необяснимата преференция е била за сезон 2010/2011.

Помолени за коментар, от дружеството обясниха, че “специалният режим за издаване на лифт карти на държавни служители е с цел улесняване на тяхната работа и във връзка с техните служебни задължения”. Писмените правила, които “Пампорово” АД е въвело целят ограничаването на злоупотребите в тази посока, се казва в отговор на Мариян Беляков за Mediapoool. Какво общо има карането на ски със служебните задължения на министрите и депутатите не става ясно.

Мажоритарен собственик на “Пампорово” АД е Цветелина Бориславова, която до преди няколко години беше официалната половинка на премиера Бойко Борисов (Дори и днес, демонстрирайки независимостта си от лобистки натиск, Борисов декларира: "Аз с моята приятелка се разделих преди пет години, не съм я чувал и не я виждам") .

В заповедта на “Пампорово” АД е посочено, че картите за представителите на властта се издават след съгласие на Бориславова или прокуриста на инвестиционния ѝ фонд “Си Ес Ай Еф” (CSFI) Диян Станчев.

Картите за членовете на правителството, депутатите и техните семейства са поименни, издават се за определен период от време и са с обозначение “Government”, е посочено в заповедта на “Пампорово” АД.

Дневната лифт картата за възрастен на Пампорово е 50 лева, а нощното каране е 18 лева. Сезонната лифт карта в комплекса е пък е 950 лева. Тъй като в заповедта е посочено, че за картите на властта се води отчет, от дружеството могат да лесно да направят справка каква сума са спестили на министри, депутати и т.н. Представител на “Пампорово” АД обеща и отговор на въпрос на Mediapool дали преференцията за управляващите е редовна практика и се прави всяка година.

Информацията за безплатните лифт карти на властта в Пампорово (най-вероятно и други курорти правят подобни подаръци) идва на фона на подновените трудни преговори между природозащитници и инвеститори за нови регламенти за строителство на ски съоръжения в планините. Управляващите обещаха Законът за горите да се гласува след постигане на консенсус от всички страни, но при подобни подаръци не е изненада пламенната защита на интересите на ски инвеститорите, която ГЕРБ демонстрира до момента.

По време на среща с природозащитници в понеделник Бойко Борисов има едно основно послание – че не работи в полза на лобисти и олигарски. "Мачкаха ме 25 години, сега пак през уж демократични процеси ще ни мачкат."

………………………………………………………….

2.1. За сезон 2010 г. – 2011 г. да бъдат издадени 10 (десет) броя сезонни лифт-карти с нулева ценова стойност за всички линии, важащи за дневно и нощно ползване на лифт-съоръженията с обозначение „Държавни и общински органи/служби”.

……………………………………..

2.3.1. За ползването на сезонните лифт-карти по т. 2.1. от настоящата заповед ръководителят на съотвените държавни или общински органи или служби подава до Директор Инфраструктура на „Пампорово” АД молба с приложен списък на лицата, за които се иска ползване на лифт-карти.

2.3.2. Списъкът по т. 2.3.1. трябва да съдържа три имена, ЕГН и длъжността на лицата, за които се иска ползване на лифт-карти, периодът, за който се иска издаване на лифт-картите.

2.3.3. Молбата и списъкът по т. 2.3.1. се подават най-късно 24 (двадесет и четири) часа преди датата и часа на получаване на лифт-картите за ползване.

2.3.4. Молбата по т. 2.3.1. от тази заповед се резюлира от Директор „Инфраструктура” за изпълнение. Въз основа на резюлираната молба се предоставят за ползване лифт-картите по т. 2.1. от настоящата заповед.

2.3.5. Лифт-картите се предават за ползване след вписване в определена за целта тетрадка. В тетрадката по предходното изречение се вписват органа/службата, заявили ползване на лифт-карти, трите имена, на ползващите лифт-картите, датата и часа на предаване на лифт-картите за ползване, подпис на лицето, получило лифт-карта за ползване, датата и часа на връщане на лифт-картите, подпис на лицето, получило върнатите лифт-карти.

2.3.6. Тетрадката по т. 2.3.5. от тази заповед се съхранява при Атанас Михалакев.

3.1. За сезон 2010 г. – 2011 г. да бъдат издавани на министър-председателя, министри, народни представители и членове на техните семейства, при поискване, лифт-карти за всички линии, важащи за дневно и нощно ползване на лифт-съоръженията.

3.2. Лифт картите по т. 3.1. от тази заповед са поименни (име и фамилия на ползвателя) с обозначение „Government” и се издават за определен период от време, който се посочва на издадената лифт-карта.

3.3. Лифт-картите по т. 3.1. от тази заповед се издават след изрично разрешение на изпълнителния директор на „Пампорово” АД съгласувано с Цветелина Бориславова – главен изпълнителен директор на „СИЕСАЙЕФ” АД или с Диян Станчев – прокурист на „СИЕСАЙЕФ” АД.

3.4. Лифт-картите по т. 3.1. от тази заповед се предават за ползване след вписване в определена за целта тетрадка, в която се отразяват имената на ползващия, длъжността и периода на ползване на лифт-картата.

3.5. Тетрадката по т. 3.4 от тази заповед се съхранява при Атанас Михалакев.

Настоящата заповед да се доведе до знанието и за изпълнение на Директор Инфраструктура, отдел “ФСО“ и Атанас Михалакев, отдел „ФСО”, отдел „Маркетинг и ВТД”.

Препис от т. 1 и т. 2 от настоящата заповед да се изпрати за сведение на органите/службите, посочени в т. 2.2. от настоящата заповед.

Изпълнителен директор: ...................................
                                                 Мариян Беляков

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

57 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #57

    Едва ли Бориславова знае какво става в Пампорово жалко за хубавия курорт който го сасипаха некадърниците които е назначила Бориславова да го раководят невижда ли или се прави че невижд.

  2. Анонимен
    #56

    Да, те са бедни, социално слаби и сега Дянков им вдига заплатите до 7 000 лева, просто да ги ожалиш тези отрудени хорица!

  3. Анонимен
    #55

    vsichki ste tolko ogranicheni i tapi zlobni selqni....gniite v tezi forumi i pluite nekadarnici. ako vsichki vie smqtate che v tazi novina ima neshto konfliktno, to v tazi darjava vsichki totalno sa padnali na elelemntarno intelektualno nivo

  4. Анонимен
    #54

    впрочем, в белите държави Прокуратурата веднага би се задействала, за корупция по високите етажи на властта!

  5. Анонимен
    #53

    Сенчестата власт я почерпи навремето с една банка, колко му е и тя да почерпи излезлите на светло сега?

  6. Анонимен
    #52

    Тя може да е снаха на Политбюро, но е дъщеря на ДС - І главно управление.

  7. Анонимен
    #51

    амчи ЖЕНАТА нали казват е снаха на ПОЛИТБЮРО. Така че нищо старо не е забравено и НИЩО НОВО не е научено. БОЙКО, БОЙКО, БОЙКО - за едни ски карти се продадохте! А си чудя депутатите що за хора без достойнство са - ДА ХОДЯТ БЕЗПЛАТНО НА СКИ И МОРЕ..............отврат....

  8. news
    #50

    Не разбирам, каква е разликата между предостявянето от страна на Цветелина, на безплатни карти за държавната администрация и онази служителка от МО, която приела да пътува на екскурзия до остров Бали, за сметка на фирмата, спечелила търга за утилизация, чийто складове гърмяха край Сливен? Мисля, че казусът е идентичен. Трябва сега да се види, кои от държавните ръководители и народни депутати са се възползвали от предоставената им привилегия! Тогава може да се обсъжда наличието на конфликт на интереси при приемането на новия закон за горите. Предлагам комисията за конфликт на интереси да се занимае незабавно с този казус!

  9. Анонимен
    #49

    Само някой да не си помисли, че това е конфликт на интереси и да не вземе да го сравнява с онази от МО, дето е взела един ваучер за една екскурзия. Цветелинка си е част от управлението, Пампорово си е дадено по договорка с участието на Тиквата в предишната му битност и всичко си е организрана група - не знам дали е престъпна.

  10. Анонимен
    #48

    Тая пък коя е та да черпи?!?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.