Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Четирима кандидат-президенти работили за Държавна сигурност

20 коментара

Комисията по досиетата съобщи във вторник, че четирима кандидат-президенти са работили за службите на бившия комунистически режим.

Проверени са 36 лица.

Комисията оповести принадлежност на кандидата за президент Алексей Петров, щатен служител в ДС, управление VI, направление "Т".

Венцислав Йосифов, кандидат за президент, издигнат от инициативен комитет, е сътрудничел на ДС, управление IV-II-II, като агент с псевдоним Илиев.

Кандидатът за президент, издигнат от ПП ВМРО - БНД Красимир Каракачанов е сътрудничел на Шесто управление-ДС, 03, 03 като агент с псевдоним Иван. Сътрудничеството му бе обявено още като народен представител.

Кандидатът за президент издигнат от Национален фронт за спасение на България Стефан Солаков е бил щатен и нещатен служител на КДС, управление I; ДС, ПГУ. 

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

20 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #20

    Всички,които с лека ръка отминават въпроса с комунистическото минало и връзката с ДС ще кажа:Четете повече,просвещавайте се ,за да разберете и настоящето.Нещата не са изолирани,тогава ще разберете като какви са т.н.бизнесмени,групировки,псевдо модни агенции и др.Иначе нищо не сте разбрали.Нямало значение за кого си работил-Моля,има значение!Иначе ще гледаш,цъкаш с език и пак в главата ти ще бъде пълна каша!

  2. Анонимен
    #19

    гудю Тия са толкова прозрачни, като че на челата им го пише. За четиримата го знаехме, но и да не бяха казали, то си личи. Особено Солаков и Йосифов. Имаш чувството, че ги сърбят ръцете да се хванат за кобура и да стрелят по хората на улицата. Толкова злоба има в лицата им.

  3. Хем
    #18

    Те са направили своя избор.ТОГАВА!Ако са били притискани,изнудвани или насилвани да кажат.Не може доброволно и съзнателно като пълнолетен гражданин да си работил против свободата на хората,а сега да искаш в демократични условия да бъдеш Президент на същите хора.Или те видяха,че пред българския народ минава всичко и сега и срам нямат.Обидно е да ги слушаме,а какво оставада гласуваме за такива.

  4. Анонимен
    #17

    Все още ли занимават материала с ДС и КГБ - от комунистическата номенклатура и активни членове на ДКМС-БКП като Плевналиев,Кадиев........ръководят и грабят държавата досега. Няма разлика между ФСБ,ЦРУ,МОСАД,МИТ,Ми5-6 - има кандидати които защитават и работят за интересите на БГ и народа за съжаление такива не излизат наяви.

  5. Анонимен
    #16

    По време на кумунизъма,в различни периоди бюджетът се връзваше от 50 до 75% от контрабанда на оръжие и наркотици - осъществявано от ДС-авангар на бкп.Смърт на кумунистите.

  6. Анонимен
    #15

    №14 е луд за връзване!

  7. Анонимен
    #14

    ами хак ни е, след като нямаше лустрация още през 90-те. ДС още си управлява, но вече представлява "група по интереси" с наследствено предавано членство. А на №11 по-долу, който казва, че зависимостите от КГБ и Москва били глупости, може да се препоръча единствено посещение при лекар-спуциалист...

  8. Анонимен
    #13

    Нямаше да има проблем, ако тези същите се бяха занимавали със сигурността на държавата ,но под "сигурност" в тези времена се разбираше "вярност на Комунистическата партия на СССР" и си изпълняваха стрикто нейните указания,без да сме част от СССРл Тогава за каква "държавна сигурност "на България иде реч?

  9. Анонимен
    #12

    Значи президент можеш да бъдеш - но посланик не можеш - ХАХАХАХАХАХА

  10. Анонимен
    #11

    Тъжното е, че темата ДС е само смокинов лист, целящ да отклони внимание от действителните кукловоди на прехода. Както се посочва в грамата на американски посланици - това е "несправедливо изопачаване на историята на отделни хора".
    Новите зависимости, които сега спъват България са не само масонските ложи /в които вярно има много от ДС но има и много с "чисто" минало/ впрочем заради тях няма напредък в съдебната система- Нели Куцкова го каза, но кой да слушац
    Второ, мутрите и новите барони - олигарси

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.