Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Яне Янев обяви Първанов за ”офшорен милионер” и обеща още данни за авоари на политици

Бившият президент ще го съди, ”защото и по време на избори не може да се лъже така”

111 коментара
Сн. БГНЕС

Лидерът на РЗС Яне Янев  обвини в събота политици и бизнесмени, че имат офшорни сметки зад граница и обяви, че очаква до два дни да получи информация за офшорни сметки, която ще представи в прокуратурата.

По думите на Янев президента Георги Първанов (2002 – 2012 година) е офшорен милионер и има сметки в офшорни зони, които се водят на имената на подставени лица.  В отговор на обвинението на Янев в предаването на Люба Кулезич по Нова телевизия, Първанов обяви, че ще съди Янев за клевета, защото ”дори по време на избори не може да се лъже така”.

Първанов каза, че ако се докаже, че той притежава такива авоари, те ще бъдат дарени на партията на Янев.

Според Янев финансите на бизнесмена Георги Гергов  били по някакъв начин свързани с тези на Георги Първанов. По думите му Гергов участвал и в ”режисурата на спектакъла”, чрез който от длъжност бе отстранен шефа на ГДБОП Станимир Флоров.

Янев  твърди още, че в списъка с въпросните подставени лица влиза и вдовицата на банкера Емил Кюлев – Весела Кюлева.

”С типичната си селска хитрост той и още други са преразпределили капитал измежду много фигури, които да им управляват финансите”, каза още Янев. 

 Според неговата информация сметки в черни, сиви и бели офшорни зони имали още няколко десетки българи. Сред тях са ”крупен банкер, който разправя по разни телевизионни студия колко голяма заплата получава и е близък с един експремиер и дъщерята на въпросния експремиер е в списъка”.

Доскорошният кмет на Варна Кирил Йорданов също имал  авоари в офшорни зони, твърди Янев.

По-късно пред агенция ”Фокус” Янев доуточни, че очаква до два дни да получи информация за офшорни сметки на българи, които ще предаде на прокуратурата.

”Предстои много интересен сериал, да знае българският народ  кой е изнесъл парите зад граница. По какви схеми, и в крайна сметка, дали тези пари, изнесени от България за последните 20 и няколко години, не надвишават няколко пъти републиканския бюджет ”, заяви Янев.

Той посочи, че много хора са се изкушавали да правят схеми чрез офшорни компании и недвижими имоти, възлизащи на десетки милиони.

”Когато получа документите, очаквам ги до два дни, защото трябва да дойдат документи от Румъния и Великобритания и, когато това стане, ще отида първо във Върховна касационна прокуратура”, посочи Янев.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

111 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #111

    Абе каквото е казал Янето все е излезло верно.Гоцето нали беше близък с Милошевич, нали му пишеше любовни писма. Не може да не се занимчавал с петролни афери - хим да напълни джобове, хем да му помогне.Но се заборави, както и това че люто мразеше НАТО и пак заборави удобно.Язе съм от Иваняне. Елате у нас и попитайте който срещнете да ви каже как така се издига за нула време такава гимназия - на най-хубавото място на селото, с най-чистия въздух и най-хубавата гледка.Ами на Гоцето, ама той отрича като комунист на разпит. А с какви пари? Ами с голя-я-я-мата президентска заплата.

  2. Анонимен
    #110

    Агент Гоце не беше ли млад милиардер?! Кога стана милионер?..

  3. Анонимен
    #109

    Гицка Ми да. Не доверяй, а проверяй. Логично е Азорските острови да са на името на Зорка. Нелогично - на името на Гоце. Верно, че преди избори се лъже много , но Яне прекалява. "Яне Янев обяви Първанов за ”офшорен милионер” и обеща още данни за авоари на политици Бившият президент ще го съди, ”защото и по време на избори не може да се лъже така”"

  4. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #108
  5. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #107
  6. Анонимен
    #106

    Браво, №105-ти - изби рибата...Сигурно си бил напушен в този късен час?

  7. Анонимен
    #105

    Това е истина, Гоце спаси банката на Кюлева срещу 40 милиона

  8. Анонимен
    #104

    Бабалев казва Защо нашето Яне от гр.Сандански не казва нищо за кмета на нашият град.За последните му забогатявания

  9. Анонимен
    #103

    В секретните доклади, изтекли от Уикилийкс , не пишеше ли, че Цв. Бориславова е близка с оня исландец / БТК , ' Актавис ' / ? Не свързваха ли още този исландец по някакъв начин с Чорни ? Защо всички мълчат по този въпрос ? Нима тук не са скрити много от отговорите на въпросите ? Нима тук не може да се търси връзка и с ИзбеГалевите ? И. Прокопиев близък ли е до Цв. Бориславова ?

  10. Анонимен
    #102

    Тоя много се умълча с подслушването бре?????? Ни гъ, ни шъ ни мъ......

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.