Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

“Бойкометър”: От началото на мандата Борисов дал 228 обещания, а изпълнил 27

19 коментара

От началото на мандата през 2009 година до момента министър-председателят Бойко Борисов е дал 228 обещания, като от тях е изпълнил само 27. Това сочи статистиката, публикувана на сайта, представена в сряда от създателите му от фондация "14 януари" Асен Генов и Константин Павлов.

Борисов е изпълнил частично още 9 обещания, неспазени са 47, показват данните. За останалите 145 или сега се работи, или при оповестяването им премиерът не се е ангажирал със срок. Затова от "Бойкометър" приемат, че те трябва да бъдат свършени до края на мандата на кабинета през 2013 г.

Павлов посочи като неизпълнено обещанието, че след началото на януари 2012 година в страната няма да има нито една контрабандна кутия цигари. В същата графа попада и дадената дума за край на контрабандата в страната. Неуспешна се оказва и политиката за цените на горивата.

В графата на удържаната дума влизат новите спирки от първия метродиаметър "Младост 3" и "Цариградско шосе", които бяха открити предсрочно от премиера Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова. 

На второ място в класацията на неизпълнените обещания е вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Той е дал 47 обещания, от които 4 е изпълнил, 5 - не, а останалите са без движение или в процес на изпълнение.

Третото място е на другия вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов с 26 обещания. От тях той има само едно изпълнено - списъкът на дарителите на МВР стана публичен, като бе качен на сайта на министерството.

На четвърто място е агроминистърът Мирослав Найденов с 9 обещания, от които е изпълнил 2, а 3 не е.

Управляващите са дали 540 обещания (заедно с Борисов). Изпълнени са 11% от тях.

За магистралите обещанията са 85, за данъците - 42, а за еврофондовете - 21. Обещания са дадени и за метрото - 8, пенсионното осигуряване - 7, за шистовия газ - 4.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

19 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #19

    Сигурен съм,че няма да изпълни много голяма част от тях.Той направи същото и с кметските обещания,но големият управник в нашата страна министър-председател си стана.Например: за кучетата,за паркирането по основни централни улици,табелките за имената на улиците,спирките за градския транпорт....Лъжеш ли за наглед по-дребни неща,лъжеш повече и за по-големите.Дано да го махнеме от живота си.Господ да ни е на помощ.

  2. Анонимен
    #18

    Статистистиката на сайта може да се подобри. Интересен параметър е кои обещания са дадени преди изборите и кои - след изборите. И съответно да има проценти за изпълнимост. По-важни са обещанията, които се дават преди изборите, според мен.

  3. Анонимен
    #17

    по долу/ с КРЪЧМАРСКИ ЛАФОВЕ И ДЕБЕЛАШКИ ШЕГИ верно не се управлява, но cumhurbaskan1 се става лесно с подходящ, таргетиран ПР. ББ това и прави, и гледай чудо, не му пада рейтинга, секи го в устата зяпа, като на цирк... За съжаление, чувството за самоконтрол и контрол над ставащото, особено в обществената среда, е МННОООООГО невзрачно, тъпкано с години, и затова отпорът срещи подобни непрофесионалисти е минимален... а медиите естествено гърмят, че това е изборът на народа.. МРЪСНА МРЪСНА пропаганда, и какъвто и план да го наричат, работи като магия.

  4. Анонимен
    #16

    Тихо, тук се заражда светло любовно чувство! Сигурно е Душко Добродушков. Както знаем от всичко на света той най-много обичал тиквите...

  5. Анонимен
    #15

    Изчислих че им трябват още 85 години за да ги изпълнят на 100 %. Бойко като нищо ще ги постигне. Той и на 135 години ще е същият по акъл и физика, както е сега. Цвъко - няма да е останала и молекула от него до тогава. То пък какви ли молекули има и сега в празния му череп. Плевнята вероятно ще строи още техпарка и ще чака да се върнат нашите специалисти от силиконовата долина. Той е търпелив и безкраен оптимист. Останалите, много са, Цецка, Фидоска, Дянката, Веждичката, Миро,Нончето и т.н. ще са наторили родните си площи. Те и сега повече от това не правят. С други думи "паживьом увидем"

  6. Анонимен
    #14

    Това обаче не стига до главите на мат'риала Жалко

  7. Анонимен
    #13

    Дано най-сетне хилядите олиго-френи, които докараха тая банда от некадърни и корумпирани ченгета и лапачи на власт ДА ПРОУМЕЯТ, ЧЕ ДЪРЖАВА НЕ СЕ УПРАВЛЯВА С КРЪЧМАРСКИ ЛАФОВЕ И ДЕБЕЛАШКИ ШЕГИ. А ОЩЕ ПО-МАЛКО С РИТАНЕ НА ФУТБОЛ В РАБОТНО ВРЕМЕ.

  8. Анонимен
    #12

    И както казва ПРЕЗИДЕНТШАТА: не “Бойкометър”, а Бойкомет, та през девет планини в десета!!!

  9. Анонимен
    #11

    ВРЕМЕ Е ЗА БОЙКОМЕТ!!!

  10. Анонимен
    #10

    Матряла пак е недоволен. И господ да му свалиш от небето, все пари ще иска.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.