Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

“Главболгарстрой” ще прави ВиК-мрежата на Суходол

1 коментар

“ГБС Инфраструктурно строителство” ще изгради пет главни канализационни клонове на столичния квартал “Суходол” и ще подмени съществуващите водопроводи по трасето им срещи 3.78 млн. лв. В понеделник беше направена първа копка на обекта. Срокът за изпълнение е 335 дни.

 

Изграждането на ВиК-мрежата на квартала беше едно от обещанията на Бойко Борисов, които даде на суходолци още докато беше кмет на София, за да спрат протестите срещу удължаване на срока на сметището.

 

Проектът се реализира със средства по оперативна програма “Околна среда” и целият е на стойност 5.6 млн. лв. С изпълнението му ще се ремонтира един километър водопроводна мрежа и ще бъдат изградени близо два километра от основната канализационна инфраструктура на кв. “Суходол”. Крайният срок за изпълнението е 2 октомври 2014 г., показва справка в системата за еврофондовете ИСУН.

 

“Изграждането на главните канализационни колектори в Суходол е от изключително значение както за подобряването на ВиК инфраструктурата в района, така и като част от мерките, които Столична община предприема за да предотврати наводнения”, каза зам.-кметът по строителство Ирина Савина. Тя допълни, че изграждането на вътрешно кварталната канализационна мрежа на Суходол ще продължи поетапно през следващия програмен период 2014-2020.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #1

    Между 300 и 500 лева е цената на л/м. Повече от това не е оправдана!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.