Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

18/18 на ДПС във Варна се отказа от мандата

8 коментара

Осемнайсетият в листата на ДПС-Варна Алеко Атанасов, който събра най-много преференциални гласове на извънредните парламентарни избори, е подал заявление до ЦИК, с което се отказва от депутатското си място, съобщи в сряда областният председател на ДПС-Варна Ерджан Ебатин.

Той призна, че класирането плод на недоразумение и "механичен вот", който се прояви на евроизборите по-рано тази година. Ебатин съобщи, че общо 4600 симпатизанти на ДПС са гласували само преференциално, без да зачеркнат номера на партията, което прави вота им невалиден.

В сряда ДПС ще реши дали Йордан Цонев ще стане депутат от Варна, или на негово място ще влезе вторият в листата Ерджан Ебатин. Смята се, че Цонев ще влезе в парламента от 28 МИР Търговище, за да отстъпи място на подгласника си във варненската кандидатска листа.

Засега ДПС има един сигурен депутат от Варна, но ако при преразпределение на мандатите АБВ, ББЦ и "Атака" останат без представител от морската столица, движението ще има и втори народен представител от града.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

8 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Kiril Kovatchev
    #8

    Олекна ми на сърцето. Досега се смяташе че българите симпатизанти на БСП и ГЕРБ правеха такива глупави грешки. Сега се оказа че и на ДПС електората е на същото интелектуалско ниво. Направо ми олекна знайеки че и турците са като българите!

  2. Кремлинско Хуйло Путлер
    #7

    Alan благодаря Ви за поправката. Явно не съм прочел внимателно. аз визирах 18/18 че е съвсем валиден вот. Очевидно глупак съм/18 е невалиден вот :) Мерси

  3. Коментарът е изтрит в 19:10 на 8 октомври 2014 от автора.
    #6
  4. Alan Smithee
    #5
  5. Pene Trating
    #4

    Това признание може да се използва от прокуратурата веднага като пряко доказателство за нарушена тайна на вота и контролиран вот. Отбележете - в бюлетината няма маркирана партия, но се знае и се твърди, че човекът е искал да гласува за ДПС. Понеже има много кандидати с номер 18 не може да се прави директно внушение, че гласуващите са искали да дадат гласа си за кандидати на ДПС. Другата възможност е гласуващите да са се "отчели" след гласуването в централата. Това е чиста проба контролиран вот. Честито!

  6. Кремлинско Хуйло Путлер
    #3

    "Ебатин съобщи, че общо 4600 симпатизанти на ДПС са гласували само преференциално, без да зачеркнат номера на партията, което прави вота им невалиден." E как ще е невалиден като така бюлетината е съвсем валидна!? ЕБАТИн кандидат-депутатина :-----)

  7. Bлaдo
    #2

    Важното е, че неграмотните от групата "18/18" (както и предните червени овце от "15/15") гласуват на референдум за ядрена енергетика?!?! :-))) - е как се оправя държава с такива... процедурни възможности на населението...

  8. daskal
    #1

    Пълно безумие! И какво излиза? Човекът признава, че са го харесали и предпочели 4600 тъпаци, които не могат да разделят сламата на две магарета. Доколкото знам, в мюсюлманските традиции отхвърлянето на един дар и на едно приятелство е най-тежката обида. Отказът му доказва и още нещо. Че не е подвластен на честта си и личната си отговорност, а на някакви други сили - тъмни, мафиотски, които командват и разпределят баницата!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.