Ти си това, което четеш

Български самолет бе евакуиран в Щутгарт заради пиянска свада за "бомба"

18:55 | 18 юни 2017 | 2 коментара

Пиянска свада с отправени заплахи за "бомба" е предизвикала евакуация на български самолет на летището в Щутгарт в неделя. Заплахата за инцидент на летището в западногерманския град е била свързана със самолет на частната компания "Българиан Еър Чартър", съобщиха от летището във Варна, където вече кацна машината със 180 пътници.
 

Опасност от бомбена заплаха беше обявена на летището в Щутгарт и всички полети бяха временно отменени, съобщи по-рано в. "Билд" в електронното си издание, като първоначално посочи, че самолетът е на авиокомпания "България Ер", но по-късно коригира информацията си. Заплахата била обявена след спор между трима пътници, единият от които обвинил друг, че планирал терористичен акт в самолета.

 

Суматохата са предизвикали руснак в нетрезво състояние и германец. И двамата са младежи на 18- 19 години. Те са били задържани от германската полиция.
 

Пътници от полета разказаха, цитирани от бТВ, че двамата са се спречкали, като единият е казал "бомба" или "ще взривя самолета".


Екипажът възприел заплахата сериозно и извикал представители на правоохранителните органи. Полицията със специално обучени кучета и сапьори е претърсила самолета.
 

По-късно бе съобщено, че ситуацията е под контрол и летището работи в обичаен режим. Полицията води разследване на произшествието.

 

Самолетът трябваше да излети в 11:40 ч. местно време (12:40 ч. българско) и да кацне във Варна в 15:05 ч., но закъсня с близо два и половина часа.
 

На борда пътуваха 172 души, почти всички – германски туристи, които идват на почивка у нас.
 

От авиокомпанията "Българиън Еър Чартър“ отказват официална информация и детайли, докато членовете на екипажа не предадат докладите си.
 

В резултат на инцидента се забави полетът на пътниците, които трябваше да пътуват със същия самолет от Варна за Дрезден.

Още от Европа

Защо Пеевски пише закон срещу "вторичното разграбване на КТБ"?