Ти си това, което четеш

Банките от Уолстрийт предупредиха: Няма връщане назад при Брекзит

16:51 | 08 ноември 2017 | 0 коментара

Няколко водещи банки от Уолстрийт са предупредили министъра на търговията на САЩ Уилбър Рос, че "няма връщане назад" в плановете за изнасяне работни места от Лондон след Брекзит, пише в. "Файненшъл таймс", цитиран от ДПА.
 

Според публикацията банките и други големи финансови компании, работещи в Лондон, са заявили на среща с Рос, че нестабилното правителство на Великобритания и бавният напредък в планирането на Брекзит биха могли да ги принудят да започнат преместването на хиляди позиции.
 

Шефове от банките, сред които Джей Пи Морган Чейс (JP Morgan Chase), Голдман Сакс (Goldman Sachs) и Ейч Ес Би Си (HSBC), са разговаряли с американския министър в Лондон в петък миналата седмица.
 

Те са го предупредили, че без преходно споразумение доближават точката, при която "няма връщане назад", когато трябва да започнат да прехвърлят работни места и капитал, преди Великобритания да напусне ЕС през март 2019 година.
 

"Имаше широка дискусия около липсата на напредък в преговорите за Брекзит и известно обсъждане на различни политически сценарии", цитира изданието неназован източник, като допълва, че банките са отказали да коментират срещата.

Още по темата
Още от Бизнес

Трябва ли правителството да разреши строителството на втора "кабинка" в Банско?