Емил Кюлев е "Мистър Икономика" за 2002 г.

Емил Кюлев - шеф на финансовата група "ДЗИ - Росексимбанк" и съосновател на клуб "Възраждане" е носител на приза "Мистър Икономика" за 2002 г.

Той е получил най-много гласове срещу другите четири номинирани кандидата - Милен Велчев - министър на финансите, Нели Кордовска - изпълнителен директор на Банковата консолидационна компания, доц. Георги Николов - председател на Сметната палата и доц. Пламен Орешарски - финансов експерт и бивш зам.-министър на финансите, сега зам. - председател на СДС.

В определянето на победителя с гласове са участвали повече от 1000 читатели, а 136 анкетни карти са попълнени от експерти, съобщиха днес на пресконференция организаторите на седмия национален конкурс за най-успешния икономист на годината - сп."Икономика" и техният издател корпорация"Развитие".

Победителят е получил от бизнес-експерти 48 гласа и с тях е повел класацията измежду петима номинирани.

"Конкурсът се организира в два етапа, в първия читателите предлагат, а във втория етап експертите решават" , каза главният мениджър на корпорация "Развитие" Александър Александров. Гласуването на читателите става чрез писма до редакцията на списанието и електронна поща, допълни Александров.

Конкурсът "Мистър Икономика" на сп."Икономика" се прави от 1990г. до 1994г. и след шестгодишно прекъсване е възстановен през 2000г.

Наградата досега са печелили проф. Георги Петров -1990г., Иван Костов като министър на финансите -1991г., управителят на БНБ Тодор Вълчев -1992г., Агенцията за икономическо програмиране и развитие в лицето на председателя ѝ Венцислав Антонов -1993г, изпълнителният директор на заводи "Видима АД" Васил Кънев - 2000г. и изпълнителният директор на "МобилТел"АД Румяна Кючукова за 2001г.

Церемонията по награждаването ще е тази вечер в хотел"Шератон". Емил Кюлев ще получи златна статуетка на Ставри Калинов "Рибарят и златната рибка".

Споделяне

Още от Бизнес

Какво показва отмяната на карантини за VIP- персони в България?