Ти си това, което четеш

Излишният Свети Валентин

18:52 | 14 февруари 2008 | 22 коментара
Денят на всички влюбени, денят, когато кръвта кипи от страсти, отново настъпи. Но съществуват ли причини, заради които можем да игнорираме Свети Валентин?

Защо, всъщност, този празник изобщо не е необходим на мъжете?

Силният пол не прилича на себе си

Денят на светията Валентин принуждава мъжете да правят глупави, и най-вече, излишни неща. Например, да приготвят романтична вечеря на свещи или даже да съчиняват стихове. Или, още по–лошо, забравят, че е празникът на влюбените и им се налага да измислят подходящи извинения.

Истински ад за неромантиците

Скандалът на този ден е практически неизбежен. Дори, ако вземем само факта, че мъжът не може по команда, само защото е 14 февруари, изведнъж да стане романтик. Жените никога няма да проумеят защо мъжете могат да правят спонтанни неща само на футболното игрище или на пистата.

Принудителният пазар

Не говорим за обикновен пазар, а за купуване например на женско бельо, при чийто избор трябва да се прояви вкус. И ако, не дай Боже, интимният подарък се окаже изискан и безукорен, кавалерът по-скоро ще си навлече подозрението на половинката, отколкото да я направи щастлива. Дамата на сърцето му трудно би могла да си представи, че той сам, без помощ, е успял да се спре на толкова подходящ дар. По -лесно е да си помисли, че той е направил това с друга жена.

Катастрофа за портфейла

Вечеря, цветя, подаръци, че и чисти гащи – веднага трябва да се обърнеш към началника за увеличение на заплатата.

Най-добрият приятел става най-върлия враг

Лошо е, защото колата му е по-голяма, а фотоалбумът, изработен лично от него за любимата, окончателно прелива чашата на търпението. Всичко се оправя чак след половин година, когато се изяснява, че той е платил на сестра си да го изработи.

Защо Денят на Свети Валентин е излишен на жените?

Истински стрес

Заради очакваната интимна близост, преди 14 февруари си започват всички ритуали по привеждането на женската тяло в подходящ вид - обезкосмяване, маникюр, педикюр, маски, парфюми.

На всичкото отгоре е огромна опасността да се окажеш с подарък от комплект фино дантелено бельо, което трябва да се демонстрира на момента. Което означава, че спешно трябва да се махнат излишните мазнинки от бедрата. Това, разбира се, е невъзможно.

Така или иначе няма да получиш желаното

Виж, на старото плашило от офиса приятелят й със сигурност ще й подари чифт обувки Маноло Бланик, които просълзяват всяка жена, минаваща покрай витрината на фирмения магазин. И тая има наглостта да се жалва от лошия му вкус!

Състезания в офиса

Едната колежка се хвали с покана за вечеря на свещи, другата получава най-прекрасните цветя, а трета – най-романтичната картичка. Ако обаче ти откриеш в пощенската си кутия тайнствена картичка или куриер ти донесе страхотен букет, вероятно ще е тип, който те е гнус да докоснеш, даже ако е завит в целофан.

По-самотна от всякога

Всички наоколо изпадат в любовна еуфория, ужас! И само с теб не се случва нищо. Нито картичка, нито телефонно обаждане. Единственият, който ти пише пламенни послания, е застрахователният агент...