Ти си това, което четеш

Карадайъ: ДПС няма да промени политиката си на опозиционна сила

Движението ще подкрепи вота на недоверие към кабинета "Борисов"
19:37 | 26 декември 2017 | 4 коментара

ДПС няма да промени политиката си на опозиционна сила след предколедното слово на почетния председател Ахмед Доган, заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ на възпоменателен митинг в Момчилград във вторник.

"ДПС ще подкрепи вота на недоверие към кабинета на Борисов", заяви той, цитиран от БНР.

"Движението за права и свободи има различни политики в различни сектори. В тази част ние сме опозиция в това НС засега... ДПС ще се съобрази с отговорността, която носи България за провеждането на европредседателството, но няма да отстъпи от защитата на демокрацията", посочи Карадайъ.

В област Кърджали ДПС проведе поредица от мероприятия, посветени на 33-тата годишнина от Възродителния процес.

Около 2000 души се включиха във възпоменателен митинг в кирковското село Могиляне в памет на жертвите на Възродителния процес. Населеното място е знаково, защото там са загинали трима души при сблъсъци с милицията през зимата на 1984 г.

На възпоменателния митинг присъства почти цялото ръководство на ДПС.

Малко преди това посланикът на Република Турция у нас Хасан Улусой и главният мюфтия на Република България поднесоха цветя на гроба на загиналата 18-месечна Тюркян, но не се включиха в митинга. От община Кирково обявиха, че това е било частно посещение.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отправи призив към избирателите на ДОСТ да се завърнат в редиците на ДПС. Той изтъкна, че този, който е бил заблуден, ще бъде приет в ДПС, но тези, които са от редиците на ДПС, са предатели и те нямат място отново в движението.

Успоредно с възпоменателните митинги на ДПС в района свои мероприятия имаше и партия ДОСТ. Те обаче бяха организирани, така че да не засичат с проявите на ДПС.
 

Още по темата
Още от България

Чие изказване описва най-добре показния арест на кметицата на "Младост"?