Ти си това, което четеш

На Марешки му е най-близка програмата на БСП

Бизнесменът е готов да се коалира с партии, които са за евтини горива и жилища
11:31 | 20 март 2017 | 22 коментара

Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Веселин Марешки заяви, че програмата на БСП е най-близо до тази на неговата партия “Воля“ и допълни, че след парламентарните избори на 26 март би се коалирал само с партии, които са готови да изпълнят минимум три от шестте точки за управление на водената от него формация.

“Ще подкрепяме само това правителство, което изпълнява трите ни точки. А трите ни основни точки са цени на горивата 1.80 лева вместо 2.50 лева, жилища от 300 евро на квадрат за млади образовани семейства и помощ за малкия и средния бизнес. Без тези точки няма да дадем подкрепа на никой“, каза Марешки в понеделник пред Нова теливизия, уточнявайки, че към момента БСП са най-близо до тези обещания. Все пак той допълни, че предизборните програми много често след това не се изпълняват, затова повтори, че ще подкрепи формация, която изпълнява приоритетите на "Воля".

“БСП са положили усилия да изравнят програмата си с нашата и всеки ден повтарят това, което казваме ние. Корнелия Нинова сега повтаря за ограбените 10 милиарда лева от България, за което ние говорим от миналата година“, каза Марешки.

Който изпълни програмата ни, вървим по нея. Ние виждаме нашата роля като коректив партиите да си изпълнят обещанията“, обясни той. Марешки допълни, че партията му “Воля“ е за създаване на силно, стабилно и дългосрочно правителство.

“Борим се за пълна победа. Социологиите ще бъдат много изненадани. Ще имаме над 16%, а може би и над 20%", каза Марешки.

Той коментира и твърденията, че е лидер на две политически партии едновременно - "Национално движение за свобода и демокрация" и "Воля", с която се явява на предстоящите парламентарни избори.

"Не е ясно какъв е статутът на "Национално движение за свобода и демокрация". Даже аз не знам и не мога да ви кажа. Не може да се каже дали тази партия съществува. Не ни дават да се явяваме на избори с нея", заяви той.

Той каза още, че с участието си в политиката "вървял срещу личния си интерес". По думите му бизнесът му можел да трупа само негативи от това негово решение. Същевременно, той изяви готовност да продаде всичките си аптеки на държавата на минимална цена. 

Още от Избори 2017

Чие изказване описва най-добре показния арест на кметицата на "Младост"?