Ти си това, което четеш

Намерени са всички откраднати в парижкия хотел "Риц" бижута

13:39 | 12 януари 2018 | 0 коментара

Полицията в Париж успя да намери всички бижута, откраднати от магазин в хотел "Риц" във френската столица при драматичен обир, но все още издирва двама от крадците, съобщи полицейски източник, цитиран от Асошиейтед прес.


Макар и в крайна сметка неуспешен, обирът в сряда вечерта повдигна въпроси за сигурността в един от най-престижните квартали в света, този около площад "Вандом", където се намират френското министерство на правосъдието, скъпи бутици и построеният през 19 век хотел.
 

Вчера работници разчистиха натрошените стъкла и започнаха да поправят щетите от грабежа.
 

Трима от извършителите влезли през заден вход на хотела и използвали брадви, за да счупят стъклените витрини с бижута в главното фоайе. След това те хвърлили плячката през прозорец на чакащите ги отвън двама съучастници, единият от които избягал с кола, другият - с мотор. Другите трима обирджии не бяха арестувани.
 

Част от откраднатите бижута и часовници бяха намерени в сак, който избягалият с мотоциклета изпуснал, когато блъснал пешеходец. Останалите скъпоценности били разпръснати сред счупените стъкла на витрините при разчистването на обекта.
Общата стойност на изложените в магазина бижута се оценява на около 4,5 милиона eвро.

Още по темата
Още от Европа

Чие изказване описва най-добре показния арест на кметицата на "Младост"?