Партията на Кунева настоява прокуратурата да отговори следени ли са политици и журналисти

Движение България на гражданите внася сигнал до прокуратурата с искане да бъдат щателно разследвани появилите си сигнали, че частна структура, паралелна на ГДБОП, подслушва общественици, журналисти и политици, включително членове на ръководството на движението. Това обявиха в понеделник говорителят на предизборния щаб Прошко Прошков и Тома Биков, който, според информацията, е бил обект на незаконно подслушване.

“Не става дума за това кой е бил подслушван, а за това, че е недопустимо това да се прави от частна структура, която се използва за политическа репресия”, коментира Прошко Прошков.

“Това означава, че държавата е създавала организирана престъпна група под ръководството на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов”, допълни Биков.

“Действия на МВР по твърденията на неправителствената организация “Антимафия” ще покажат доколко служебното ръководство на министерството е независимо от ГЕРБ”, каза още Биков.

Той припомни, че през лятото на 2012 г. председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева е изпратила запитване до тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов дали е била обект на подслушване. От МВР обаче отказали да дадат информация.

Споделяне

Още от България

Трябва ли България да спре Северна Македония за ЕС?