Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Стоянов се качва на Бузлуджа, Първанов – на Хаинбоаз

19 коментара
Стоянов се качва на Бузлуджа, Първанов – на Хаинбоаз

Лидерът на СДС Петър Стоянов ще се качи на символичния за левицата връх Бузлуджа седмица преди БСП да отбележат там 115 г организирано социалистическо движение в България.

На 23 юли, неделя, Стоянов ще произнесе слово пред паметника на Хаджи Димитър на връх Бузлуджа, съобщиха в петък от пресцентъра на синята партия. Честването ще завърши с традиционния курбан, се казва още в съобщението.

Същевременно само на няколко километра от бившия президент настоящият държавен глава Георги Първанов ще участва в тържествата по повод 60 години организирано бригадирско движение.

Домакин на събора ще бъде с. Вонеща вода, Великотърновско, край Прохода на републиката (Хаинбоаз). След речта на президента Първанов ще бъде прожектиран филма “Без носталгия”, за да бъде припомнена историческата роля на бригадирите преди 60 г., се казва в съобщението.

Елемент на актуализация на събитието “60 години по-късно” е предаването на тържествата по интернет. Събитието ще бъде предавано онлайн през сайта на Проект “иЦентрове”. Специализираната страница има и мото “Строим за родината” (мотото на бригадирското движение) с червен факел.

Доста по-скромно се очаква да протекат традиционните тържества на БСП на Бузлуджа след седмица. Съборът, който ще отбележи 115 г. организирано социалистическо движение ще бъде предшестван от национално съвещание в Габрово, което да очертае конкретните задачи в предстоящата предизборна президентска кампания.

На Бузлуджа ще приключи и отбелязването на 150-годишнината от рождението на Димитър Благоев.

След седмица на поляната под старопланинския връх социалистите ще имат възможност за първи път да чуят лидера си Сергей Станишев като премиер и да посрещнат собствени министри, след като миналата година тържествата се паднаха точно след провала на съставянето на кабинет на БСП и ДПС.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

19 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Продължение
    #22

    Ха познайте на какво!

  2. Еки
    #21

    ))))))

  3. Стефан
    #20

    И отива по държавни дела, защото е държавник!

  4. Не разбрах
    #19

    Какво ще чества Стоянов?

  5. Честването
    #17

    Целта на статията не е да разберете за какво Петър Стоянов ще бъде на Бузлуджа - а именно заради годишнината от последното сражение на четата на Стефан Караджа и Хаджи Димитър на 18 юли 1868, при което Хаджи Димитър пада убит. Целта на статията е да останете със съмнение дали пък Петър Стоянов няма да чества с курбан бригадирското движение и създаването на социалистическата организация.

  6. строител
    #16

    Няма, нямаааа. Няма да го построим....

  7. esme
    #15

    Надига се определен червен реваншизъм с тази идиотска годишнина "60 години бригадирско движение"! По време на управлението си червените тръгнаха на дива реабилитация след два мандата в опозиция. Ега ти идиотите, дето ги избраха...

  8. Sali Mehmet
    #14

    Hainbogaz = TurskiBuzluca = TurskiBrigadiri = Bulgarski

  9. Разбрах
    #13

    Много благодаря!

  10. социолог
    #12

    Предложете вариант за президент.Престанете само да оплювате всеки кандидат.Очевидно,че ви е добре с Г.Първанов.Какво правите?!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.