Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

ДСБ организира протест срещу визитата на Путин

375 коментара
ДСБ организира протест срещу визитата на Путин
ДСБ ще организира протест срещу посещението на руския президент Владимир Путин в България на 17 и 18 януари, съобщиха в четвъртък от партията. Дясната формация определи неговата политика като “диктаторска“ и призова всички демократично мислещи хора в страната да се присъединят към протестите. Освен демонстрациите, партията ще организира и кръгла маса на тема “Енергийна, икономическа и политическа зависимост на България от Русия“. На нея ще бъдат анализирани резултатите от визитата на руския държавен глава.

“Бившият офицер от КГБ установи диктаторски режим в своята страна, унищожи свободата на словото и възстанови политическата полиция, която преследва противниците му и извършва политически убийства и на практика въведе еднопартийна система на управление“, се казва в декларацията на Националното ръководство на ДСБ, която бе прочетена от депутата Атанас Атанасов.

По думите му визитата на Путин в България “ще бъде кулминация на угодничеството на президента Гоце Първанов и на българското правителство към новия руски диктатор“.

"То ще ускори хода на мащабни проекти, превръщащи България в троянски кон на путиновата олигархията в ЕС. Имперската политика на Путин е пряка заплаха за българския национален интерес. ДСБ ясно се обявява срещу строителството на АЕЦ “Белене“, срещу унищожаване на черноморския туризъм и на Странджа с петролопровода Бургас – Александруполис и на унищожаването на българската природа заради проекта “Син поток“, се казва още в политическият документ.

Протестът ще бъде координиран и с неправителствените организации на еколозите, които по това време също смятат да изразят публично несъгласието с бъдещите руски проекти. Съгласие за общи действия досега е получено от “Коалиция за честно управление“, “Асоциация на свободно слово Анна Политковская“, Гражданска инициатива “Справедливост“ и Коалиция “Да остане природа“. Водят се разговори за подкрепа и с други десни партии като пряко бе спомената СДС.

“От това посещение ние очакваме допълнително икономическо заробване от Русия и срещу това протестираме. Не смятаме да се състезаваме с никой за първенство в тези протести. Важно е българското общество да изрази своето отношение към диктатора“, коментира Атанас Атанасов.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

375 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. аз
    #384

    Здрасти дедо, кажи къде си да дойда да протестирам срущуе теб.

  2. Бай Пешо
    #381

    Браво, ще отида да ги закарам с файтона до мястото - безплатно!

  3. Sin
    #380

    Brawo ! Nie sme s Was !

  4. ДСБ-ар
    #379

    какво ще направи

  5. Зоолог
    #378

    Протестът се организира отдавна от Асоциация на свободното слово "Анна Политковская" и организацията тече.http://politkovskaya-bg.blogspot.com/Който се сеща твърде късно да бъде така добър да се присламчи към по-рано реагиралите, а не да разпокъсва и без това оскъдните сили.

  6. ХАХАХА!!!
    #377

    Костов не стои зад това - достатъчно умен политик е да се захваща с такава глупост на ниво парламентарно представена партия. А за "затвърждават енергийната зависимост на България от Русия." (от сайта на ДСБ) - нещо не съм видял алтернативни предложения на руския газ и нефт, нито алтернативи за производство на електричество.Доколкото схващам - важното е да няма внос от Русия, независимо от липсата на предложения за алтернативи

  7. 17
    #376

    След като ДСБ организира НЕВИЖДАН И НЕЧУВАН протест при посещението на Буш срещу провежданата от САЩ политика за поставяне на България в икономическа зависимост от тях (пр. енергийна - поради факта, че престъпното правителство на ОДС продаде на безценица в последния ден от мандата си Марица-Изток на американски офшорки), то е похвално да се използва ЕДНАКЪВ КРИТЕРИЙ...17

  8. Дон Кихот
    #375

    Какво Ви пречи, ако и друг протестира. Тук няма да има гласуване! Или сте патентовали протеста?

  9. Водещия офицер
    #374

    Водещия офицер на Гоце идва да го посети. Все някой трябвада протестира. Не срещу Русия, разбира се, а срещу политиката на една недемократична администрация на една изостанала държава.

  10. 17
    #373

    Защото:(1) ако са чужди - не са инвеститори, а поробители чрез инвестиране,(2) ако са инвеститори - са чужди - сл. са икономически поробители - сл. пак вън...ДСБ - единствените националисти, които не дават копейка, цент и евроцент да поробят БЪЛГАРСКАТА промишленост!17

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.