Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Автоголф

78 коментара
Автоголф
И без специално социологическо проучване можем да се обзаложим, че голф тройка на втора ръка е мечтаната кола за българина средна ръка. Това е видно. Изтъкнатите социолози Андрей Райчев и Кънчо Стойчев обаче са хора с въображение и размах. Те не се задоволяват само да ни съобщават кога свършва преходът (и продължава за някои прихода в особено големи мащаби). Те мерят пулса на гражданството и го ускоряват с лансирането на къде, къде по-едра (тяхна) мечта: голф в тройка с бизнесмена-експерт по този спорт Красимир Гергов.

Тримата били моторът на идеята голфът, макар и да не е народен спорт у нас, да се превърне в международен такъв на местна, разбирай държавна, почва. Със съответните големи дивиденти за държавата(?). Да плува корабче в това око, за да не кажем безочие?

Тройната коалиция Гергов-Райчев-Стойчев си има вече говорител в рекламната кампания по осъществяване на този толкова алтруистичен проект за все по-пълно задоволяване на растящите потребности на богаташите. Казва се Сергей Станишев и работи по съвместителство главен отговорник за състоянието на държавата.

Яви се той пред смаяната, обръгнала на какво ли не общественост и обясни колко хубаво би било България да се сдобие с едни държавно подпомагани голф комплекси. И защо не? Държавата ни е изтъкана от какви ли не комплекси. Държавността ни - също. Някои от тях датират от времето на бригадирското движение, базирано на един гол ентусиазъм. Иде времето на друг - на голф ентусиазма.

Задава се градеж на ново стопанско предприятие, държавно дружество „ Голф развитие”. Гол в развитие. Чиста проба спорт. Гергов на Райчев, той на Стойчев ( зяпачите са пас), леко по тъча, Станишев поема топката на празна врата у поле, за какъвто у нас обикновено се оказва законът и гооолф!

Пък после защо хората си кръщават фирмите с имена като „Биндер”. Вие какво искате, направо „ Остап Бендер” ли да ги регистрират? И да заявят открито: от Вас (данъкоплатци) бензина, от нас идеите! Ами че тогава я ресорният министър Гагаузов, я някой прокурор ще вземе да се усети, че работата е съвсем като в „ Златния телец”.

В България, по липса на Илф и Петров, виреят Алф ( извънземен, недосегаем, с 8 стомаха) и Гергов. Те не правят нищо незаконно. Запълват им се дупките в пазара, в случая с инфраструктурната, апортната и въобще институционалната помощ на държавата. Има пазарна ниша и предлагат чрез запълване на дупчици с едни малки пластмасови топченца по българските поляни да се изпразнят максимално джобовете на широките маси от милионери в близката и далечна чужбина, жадни за разтуха из тучните родни ливади. Така ще се даде нагледен пример, че и тук се запълват дупки. Стига с тези оплаквания за дупки по пътищата, черни дупки в правораздаването и историческата памет!

От нас, зяпачите, които не се бяхме досетили за такова сериозно перо за запълване на бюджетните държавни дупки, се иска само да не се косим. Косим тревата на игрищата (като един ливади) и прибираме реколтата от евро и долари. Гооолф! А може би автоголф, все пак? Това ще стане ясно, ако зяпачите станат отново граждани

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

78 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Оттам
    #83

    Браво, Инджев! Страхотна статия -"зяпачите да станат отново граждани"Ама как?....

  2. korina
    #82

    Отново в десятката.

  3. Za Iwo
    #81

    Защо си изпуснал съветника на Сергей-Росен Карадимов?

  4. iris
    #80

    ypravlenieto e komynistichesko s lek zarski prifkys,a tez xora obichat lyksa i parichki triabva da tekat otniakude i za sujalenie za tiax tova koeto e durjavno e na nikogo,a grajdanskoto obchestvo g-n indjev ymira s vseki izminat den,oskotia naroda ni i se obezveri

  5. тъмно син
    #79

    Поздравления,г-н Инджев!Може би трябва да се добави,че този спорт не е само за богаташите, но и за благородниците.Тук ние си имаме един:царят в оставка ,т.н. Симеончо.Ще се втурне той и онези от многобройната му фамилия,да оставят на БГ държава Еуро и долари US.Да ,ама не:да сте чули или видяли хора от тази фамилия да са платили за нещо или да са се проявили като филантропи?Няма и да чуете и да видите.Сигурно е,обаче, ако "гол идеята" се осъществи,тези хора ще играят безплатно/а може би срещу заплащане от тях/,заради рекламата....

  6. КПСС
    #78

    Цоциологът Адрешко Райчов и прочее сектанти не разбраха че нема да повторим грешките с урбулешки преходи като например утрепавнето на орташка Германия. Некои другари ще рекат защо. Защото преходът не е и нема да свърши докато окончателно не победи такъв един социализъм който е по-зрял от предишните!Агресивното человечество, пардон, прогресивното, се лиши от ценна информация като по молотовски бастиса рибентропска Германия. Не можахме да се разберем какъв е периодът на саморазпад на такъв един тоталитарен

  7. Anon
    #77

    Bravo.

  8. Бекстър
    #76

    Адски ме изкефихте, г-н Инджев! Толкова, че си позволих да използвам един малко махленски лаф - "изкефих"! Но като четох статията се чувствах като в пролетна неделна утрин, в квартала, с приятели на чашка кафе. Скоро не бях чел толкова приятно нещо. Благодаря ви.Надявам се, че повечето от читателите във форума биха споделили мнението ми.Ваш Бекстър!

  9. мечтател
    #75

    Иво, още пазя изрязани Вашите колонки от горния десен ъгъл на стр. 1 на "Демокрация". Мисля, че е време да се захванем и направим една нова десница. Не е нужно да бъде непременно партия, но да бъде без лидери, без ченгета, без пожарникари, без величества, без мутри, без рязани и безотговорни цветнокожи, с по-малко и отбрани новобогаташи, с хора, чиито деца са тук и които работят, заедно с още ~1 милион нормални некомуноиди, мислейки не само за собствения си келепир. Иво, Вие трябва да започнете един нов ежедневник. Това ще бъде Вашето и нашето истинско попадение в 10-ката. Като начало. Пари ще се намерят.

  10. Бекстър
    #74

    Иво, мечтател е прав. Надявам се да се намерят пари, а и хора кто нас, които да го купуват този вестник, а не комунистически-ченгесарските 24 часа, Труд, Стандарт и т.н....Когато гледам един до друг Андрей Райчев и Кънчо Стойчев си спомням за старите времена.... в училище, когато наперените парвенюшки синове на партийните ръководители и величия биваха съпровождани навсякъде от угодни мекерета, чиито родители бяха обикновенни хорица от народа. Но техните деца предпочитаха ролята на ласкатели и подлоги,

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.