Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Минчо Спасов с нова идея: Полицаите без джобове

40 коментара
Минчо Спасов с нова идея: Полицаите без джобове
Председателят на вътрешната парламентарна комисия Минчо Спасов (НДСВ) смята да предложи премахване на джобовете от полицейските униформи. Тази най-нова неговия идея е логично продължение и доразвитие предишните му предложения - по време на служба на катаджиите да е позволено да носят в себе си най-много до десет лева на стотинки, като в последствие им "отпусна" до двадесет лева

Тези предложения не срещнаха разбиране от коалиционните партньори БСП и ДПС, макар че въпросът за облеклото на полицаите вълнува и министъра на вътрешните работи Михаил Миков. Миналата седмица той каза, че от летните им униформи трябва да бъдат премахнати кубинките.

Според Минчо Спасов премахването на джобовете ще има антикорупционен ефект.

В отговор на призива на министъра от вчера гражданите да контролират и снимат подчинените му за нередности, в блога си Минчо Спасов предложи полицаите да бъдат задължени да ходят на работа с гребенче и огледалце, за да изглеждат добре на снимките.

Ироничният коментар на депутата е провокиран от отказа на Михаил Миков и коалиционните партньори да ограничат подкупите на пътя, като забранят на катаджиите да носят повече от 20 лева в себе си по време на работа.

"Министърът, БСП и ДПС нарекоха идеята глупост, под която няма да се подпишат. Щели да настроят срещу себе си полицаите. Аз лично не държа на симпатиите на подкупните полицаи. Напротив - открито заявявам, че ме е срам от тях, както и от подкупните депутати и съдии", пише в блога си Спасов. И още: "За какво ни е въобще министър, като ние ще трябва да дисциплинираме полицаите му? Нали уж и министърът, и полицаите трябва да служат на хората, а не да се ухажват един друг?"

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

40 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. забърсващ
    #43

    и без гащи!

  2. знай
    #42

    без джобове без гащи с каски и пера от паун в задника хахахахах ееееееее тия откачалници нямат край

  3. ХАРИ
    #41

    А НА МИНИСТЪРА КОЙ ЩЕ ПРЕМАХНЕ ДЖОБОВЕТЕ. А И НЕ САМО НА НЕГО.

  4. вергил
    #40

    Айнщайн е казал че две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не бил сигурен.То бива простотия ама пък чак дотам.И как ще проверяват полицаите дали носят повече пари-ами ако ги пъхнат в гащите.Или пък в чорапите-кой изобщо ще ги проверява.Начините за справяне с корупцията са много лесни 1.Пускат се коли-примамки с полицаи от инспектората които да правят дребни нарушения пред очите на катаджиите и корумпираните неднааг ще лъснат 2.Всеки катаджия да се снабди с камера и всяко

  5. Gianni
    #39

    Аз пък предлагам 1. На М. Спасов да му облекат една бяла риза с дълги ръкави, които се завързват зад гърба2. Всеки участник във всяка парламентарна комисия, преди да започне работа, да минава през психиатричен тест 3. Към Народното Събрание да се открие лудница за депутатите, които не издържат теста

  6. Карина
    #38

    на провокация ми мяза. Ний си имаме наш български път из блатото, имайте търпение ще открием квадратното колело, нъл тъй казаха другарите.

  7. xuui
    #37

    скапанадържава-скапан народ.

  8. Хрумна ми
    #36

    и палка=нулева корупция

  9. Vargo
    #35

    мен пък ме е срам ,че в парламента има такива говеда чиито мозъци раждат безумия като това предложение да има униформа без джобове-бе махни униформите те и без това са грозни и неудобни ама този не е ли помислил че и полицаите имат някакво достойнство

  10. Тухла
    #34

    Що за идиот би лансирал подобна идея. По-добре да им де забрани за купуват - така няма да са им необходими пари.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.