Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

"Атака“ засега се отказва да маха новините на турски език по БНТ

15 коментара

Внесеното от ПГ на "Атака“ предложение за премахване на новините на турски език по БНТ, което трябва да стане с промяна в Закона за радио и телевизия, в сряда изненадващо бе "замразено“ и не беше гледано в ресорната медийна комисия. В началото на заседанието председателят ѝ Даниела Петрова обяви, че вносителите, един от които е лидерът на "Атака“ Волен Сидеров, са поискали в писмо до шефа на НС Цецка Цачева поправките да бъдат отложени.

Като мотив за отлагането от "Атака“ са посочили "необходимостта от приемането на изцяло нов закон за радио и телевизия“. Така обаче въпросът дали да има или не новини на турски език, за който партията на Сидеров дори пусна национална подписка, остава висящ. Това пък е в услуга на управляващата ГЕРБ, която беше поставена в деликатно положение, тъй като излъчването на тези новини по държавната телевизия беше въведено със закон по препоръка на Европейския съюз.

На заседанието на комисията в сряда е бил повдигнат и въпросът за необходимостта от разпоредби в новия медиен закон, които да гарантират прозрачност на медийната собственост, "за да се знае от обществото кой седи зад определен вестник, електронно издание или телевизия“.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

15 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. morskiq56
    #16

    Хайде да направим референдум за новините на турски...........Както швейцарците за минаретата...........Нали ще ставаме "Швейцария на Балканите"..........

  2. Боленчо
    #15

    На него за разлика от Вальо Топлото не му дрънкат семки, бонбонки и близалки, а 30 сребърника от онези срещу които уж пише, пък всъщност им прави реклама. Така е то.За разлика от великите личности като Наполеон, които са откровени - нещо което не може да се купи с пари се купува с много пари, то нашата "селска чест" я мина евтинко - с 30 сребърника + бонус от Бойко - покриване на компромитиращи ни данни за сътрудничество преди, чрез удължаване на анекса от сега (който е от времето на предходното

  3. муспи
    #14

    Радикална партия която се застоява дълго не е опозиция, а съучастница в еврейския геноцид на българския народ.

  4. Йорданов Атака
    #13

    Стига сте вадили думи от контекста, има си процедури и закони. Трябва промяна на закона, Вие какво искате ей така да се каже от утре няма да се излъчва и готово.Докъде ни докара крадливото циганче Костов да се оправдаваме за нещо абсурдно,като новини на неофициалният език за страната.Атаката продължава, с или без някой и друг цървул

  5. Атакист /бивш/
    #12

    Болене, Болене...Дотук ли стигна, вакло агънце? Пфу...Мирише.

  6. Хелвеция
    #11

    Срам ме от вас. А ви вярвах! Предатели, горете в ада!

  7. Мук
    #10

    Аз ама хич не са чувствам предаден. На тия говеда в черно никога не съм вервал.

  8. Mickey
    #9

    Защото и Атака е произведение на ДС-БКП! Тези репченета са само театро! Дори да спечели мнозинство на изборите НЯМА да го направи, защото са пионки! Отделен е въпроса, че Господарите на Атака, НИКОГА няма да им позволят да спечелят избори(а можеха) Атака са само за насъскване на турците, и за въртешно ползване! А изкуфелите атакистчета верват, ли верват:)))! Комплексирани пубери, дърти комунета и местни идиоти!

  9. гадния
    #8

    Чак такова падение,не вярвах...Боленчо,да ми върнеш тавата от печеното прасенце за свадбата дето ти го прати Тилев!Толкоз,и за една тава ли си?!А туй,дето ме осъдиха заради това,че ти повярвах безрезервно-за това ще си платиш на много по-високо ниво...богослове!Плужек!

  10. Карина
    #7

    ми тарикатчета много има да ви палят фитилите и да си извличат изгоди от това и бъдете сигурни, че с Волен няма да свършат.Новините на турски с нищо не пречат нито ще решат някой проблем на страната, но виж за зарибяване вършат работа, като има лапнишарани.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.