Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

НСО оправдава служителя си за катастрофата с автомобила на военния министър

35 коментара

Военна прокуратура разследва катастрофата със служебния автомобил на военния министър Аню Ангелов, който в сряда вечерта се сблъска с джип на булевард “България”. Шефът на Националната служба за охрана (НСО) генерал Димитър Димитров каза, че по случая е образувана и вътрешна проверка в НСО.

Вероятната причина за катастрофата е неспазване на предимство. Обяснението на шофьора от НСО е, че се е движел в крайна лява лента и е навлязъл в кръстовището след като е подал звуков и светлинен сигнал. Той има право да направи това дори и на червен светофар, ако предварително е сигнализирал и преценил, че няма опасност да предизвика катастрофа, обясниха от НСО.

Според тях информациите на очевидците са противоречиви за това кой от двата автомобила е минал на червено.

Четиригодишното дете, което е било в джипа и пострада леко при инцидента, все още е в болница "Лозенец". То си е глътнало езика от удара и от стрес е имало опасност да се задуши. Детето е имало късмет, че случайно на мястото на инцидента се намирал с колата си директорът на болницата доц. Любомир Спасов. Той му е оказал първа помощ и го е откарал в лечебното заведение.

Министър Аню Ангелов също е бил с леки наранявания и е изписан от болница "Лозенец" часове след катастрофата.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

35 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Учуден...
    #38

    Абе Вие пишете с някаква злоба който не разбирам. Че какво като е кола на НСО??? Ккаво като е катастрофирала??? И защо трябва да плюем шофьора че е имало ПТП??? Защо не плюете по оня дето изби хората на прелеза вчера??? Има толкова по - тежки ПТП - та, но Вие виждате само това че е била кола на мистър някакъв!!! Е и какво от това??? Всички физични закони важат абсолютно еднакво върху всички движещи се обекти на пътя!!!

  2. Big Papa
    #37

    нали си спомняте как им викаха на тия???УБО-Убивай Без да Отговаряш.

  3. друг шофьор
    #36

    Защо за пореден път ни правят на глупаци. Щом е бил с включен звуков и светлинен сигвал - значи той е минал на червено и не е преценил опасността. А за къде толкова е бързал министърът и дали изобщо е бързал? Или просто се правят на велики и си позволяват да застрашават живота на обикновените хора!

  4. Ne znam
    #35

    Всички забравяте и отговорността на бащата - ако детето беше в столче, може би щеше да понесе по-леко удара! И тези с ML си мислят, че на тях няма да се случи... Няма голяма разлика!

  5. european
    #34

    КАЖЕТЕ МИ, МОЛЯ ВИ, КАКВО ТОЛКОВА НАЛАГА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА Т.Н. "СПЕЦИАЛЕН РЕЖИМ" ОТ МИНИСТРИ И ДРУГИ ПОЛИТИЦИ? КЪДЕ БЪРЗАТ? ЗА КАКВА СРЕЩА? И НА ТАЗИ СРЕЩА КАКВО ТОЛКОВА СЕ РЕШАВА, ЧЕ ДА ЗАСТРАШАВАТ ЖИВОТА НА ХОРАТА? НА ДЕЦА? ДА ПРЕДИЗВИКВАТ КАТАСТРОФИ? НОРМАЛНО ЛИ Е ВСИЧКО ТОВА? НОРМАЛНО ЛИ Е, КАТО САМО БЪРЗА ПОМОЩ И ПОЖАРНАТА ИМАТ ТОВА ПРАВО, ИМАТ ТОВА ЗАКОННО ПРАВО ДА ХВЪРЧАТ (НО С НАМАЛЕНА СКОРОСТ ПРИ ЧЕРВЕН СВЕТОФАР...). ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР, ВИДИТЕ ЛИ, БИЛ ЧЕТЯЛ ПО ВРЕМЕ НА КАТАСТРОФАТА.. АМИ ШОФЬОРЪТ И ТОЙ ЛИ ЧЕТЯЛ?!?? СПОРЕД МЕН УВОЛНЕНИЕ НА ШОФЬОРА

  6. Казасов
    #33

    А онзи с джипа си е карал мирно и кротко и хоп кола на НСО. Че колегите от НСО не са най примерните шофьори е ясно обаче този джип си беше бая голям и това което се видя по телевизията той е ударил колата на НСО. Ако е минал на червено сигурно не го е направил толкова рисково. Накратко ако водачите на две коли си мислят че имат неотменно и абсолютно право да си карат и някога се срещнат на пътя- резултата е ясен.

  7. Потресен
    #32

    Ма, фнимавайте с червеното, бе!

  8. european
    #31

    "КОЛЕГАТА" С ДЖИПА СИ МИНА НА ЗЕЛЕНО, А "КОЛЕГАТА" ОТ НСО ПРОСТО СЕ МИСЛИ ЗА НАЙ-ВЕЛИКИЯТ НА СВЕТА. А ТОЙ СИ Е ЕДИН ПРОСТ ОБИКНОВЕН ШОФЬОР, МАКАР И ОБУЧЕН... ДА УБИВА!

  9. Дедо Тошо
    #30

    Мерцедесът S-класа на НСО се движи със 120 км/ч, минава на червено, в него се блъска джип мерцедес МL. Джипът прави опит да избегне удара. Колата на НСО е омачкана отстрани, джипът е ударен отпред. Двата предни еърбега са отворени. В джипа пътува семейство с 4-годишно момченце.Ако това беше някаква по-малка и евтина кола, щеше да има загинали.

  10. vinoven
    #29

    Uvolnenie na ministara a ne samo na 6ofyora. Koi e dal komandata da se barza i za kade? Da ne sme vav voina g-n minister Angelov? Kato ste voenen ministar ta kakvo? Ako deteto be6e po4inalo? Ako v posledstvie ot udara se vlo6i ili invalidizira tova dete? Ta to e samo na 4 god. V Evropa za tova si podavat ostavka i se izvinyavat na ob6estvoto i posradalite.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.