Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Премиерът ще става "почетен доктор хонорис кауза"

53 коментара
Премиерът ще става "почетен доктор хонорис кауза"

Президентът на Европейския политехнически  университет в Перник Тошко Кръстев ще предложи на академичния съвет на най-младото висше учебно заведение премиерът Бойко Борисов да бъде избран за първия почетен доктор хонорис кауза. Премиерът бе в събота в Перник, където с негова подкрепа и по решение на Народното събрание още от тази есен се открива висшето учебно заведение, съобщава БТА.

Заедно с премиера в Перник бе и министърът на образованието, младежта и науката доц. Сергей Игнатов. Премиерът получи като подарък почетния знак на университета.

От ръководствното на университета се обърнаха към премиера с молба за съдействие за облекчен визов режим на бъдещи студенти. Университетът ще приеме първите 350 студенти още в началото на тази учебна година, а откриването е на 1 октомври.

Зам.-областният управител Георги Шарлачки заяви, че преди пет месеца премиерът Бойко Борисов е поел три ангажимента и ги е изпълнил. Това са откриване на Пернишкия университет, да се отпуснат средства за ремонта на сцената на театъра и държавата да поеме поддръжката на пътя Перник - София през Мало и Големо Бучино.

"Кметът на Перник Росица Янакиева докладва пред премиера, че е избрано ръководство на университета и е приет правилника му както и че по ремонта на сцената се работи", разказва БТА. От държавата са преведени 250 000 лв., с които са разплатени строителните работи до момента.

Премиерът Борисов заяви, че до края на месеца ще бъдат преведени още 350 000 лв.

Във връзка със строителството на Автомагистрала "Люлин" премиерът бе категоричен, че рано или късно качеството на строителството на магистралата ще отиде в прокуратурата. "Тези, които са некадърници да им кажем имената", каза Борисов. Според него, ако до края на годината магистралата не бъде завършена, държавата ще загуби 350 млн. евро.

Бойко Борисов заяви, че подкрепя искането за връщане на чл. 369 а от НПК, който не дава възможност за прилагане на съкратено съдебно следствие при тежки престъпления и убийства.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

53 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. И аз
    #55

    по тази тема

  2. mi6osp
    #54

    Европейския политехнически университет идеално пасва на Граждани за Европейско Развитие на България

  3. ГНевен
    #53

    "Президентът на Европейския политехнически университет в Перник Тошко Кръстев ще предложи на академичния съвет на най-младото висше учебно заведение премиерът Бойко Борисов да бъде избран за първия почетен доктор хонорис кауза. " Е, вече нямам думи!!! Какъв е този Тошко, бе, че и президент на Перверзитета !? Бойко - доктор хонориз кауза по маркучите!!!

  4. Софокъл
    #52

    250 000 + 350 000 = 600 000 лв.

  5. rr
    #51

    ама сте простиии! почетен доктор и доктор хонорис кауза е едно и също, така че почетен доктор хонорис кауза е нещо като водна вода, въздушен въздух под и без под налягане, тъпа пернишка печка, европейски цървул, мутренски ум и пр. нонсенси. "Кметът на Перник Росица Янакиева докладва пред премиера, че е избрано ръководство на университета и е приет правилника му както и че по ремонта на сцената се работи". Е това изречение да го съставиш трябва дахси завършил на-малко ПЕРНИШКИ УНИВЕРСИТЕТ! NO COMMENT!

  6. Голфаджия
    #50

    1

  7. ВАК
    #49

    АКО ТОВА СТАНЕ,НА ТОЯ УНИВЕРСИТЕТ ВСЕ ТАКА ЩЕ МУ ВЪРВИ И ЩЕ СЕ НАРИЧА НАКРАТКОУНИВЕРСИТЕТА НА ЛЪЖЦИТЕ.

  8. Сирищник
    #48

    Гоце, напраи нещо! Дай газ на Проекта.Доктор кауза пердута по историчарство или нещо такова

  9. ГНевен
    #47

    От цяла Европа, като са научили за откриването на Перверзитета валят молби на кандидатстуденти. Къде да ги приемат и описват и да им събират таксите, като перверзитетът няма сграда. Май ще трябва да ги пращат на Каймановите острови - там сигурно има необходимите банкови клонове. Дай още пари слънце наше, ББ!!!.... Ще те направим професор заедно с некъдърника И(г)натов (по неговия "закон")!

  10. Пернишки
    #46

    Много десни муцуни видях на откриването на новия университе - проф. Михаил Константинов, бившия десен кмет на Видин или Монтана, не му знам името, но и той в университета, и "хубавия ден за демокрацията" - Сашето Йорданов. Отслабнал. Май ще излезе тая работа не на Първанов, а на Костов?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.