Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Цецка Цачева към млади атакисти: "Гордейте се, изпратихте един елит в парламента"

0 коментара
Цецка Цачева към млади атакисти: "Гордейте се, изпратихте един елит в парламента"

Среща на председателя на парламента Цецка Цачева с членове на младежката организация на партия "Атака" се проведе в петък в сградата на народното събрание. Събитието е резултат от топлите връзки между ГЕРБ и "Атака" на ниво парламентаризъм.

"Убедена съм, че младите хора, които имат отношението към политическите процеси, са бъдещите обитатели на парламента", се обърна Цецка Цачева към младите атакисти, цитирана от агенция "Фокус". Тя заяви още, че вярва в парламентарната традиция, и обясни, че днешният ден в Народното събрание е "малко по-лежерен", защото няма пряко излъчване по БНТ.

"Винаги съм казвала, че пленарната зала е мястото, където трябва да има сблъсък на идеи и тези, а не да се упражнява кулоарният парламентаризъм, когато депутати изразяват своите виждания за това какво трябва да се случва в държавата”, каза още председателят на парламента.

Тя добави, че "парламентът е изключително стабилна институция и държавните институции днес са стабилни, защото правителството е функция на парламента". Това, по думите ѝ, се отразява и на стабилитета на управлението в изпълнителната власт.

Цачева благодари на Сидеров и Шопов, като зам.-председател на НС за това, че в тяхно лице ГЕРБ и държавата имат мислещи, компетентни, знаещи хора, които имат отношение към държавността.

"Вярно е, нека си го признаем, има понякога и тяснопартийни интереси, трябва да мислим и за структурите ни по места, но над всичко остава националният интерес. В парламентарната република парламентът е този, който задава тона на развитието на държавата. Сигурно допускаме и грешки, но не греши само този, който не работи”, каза още Цецка Цачева.

Тя пожела на младежите да изживяват с пълнота младежките си години и в същото време внимателно да следят изявите на техните "по-големи приятели – членовете на парламентарната група”.

"В тяхно лице можете да сте удовлетворени, че гласувайки за тях, сте изпратили един елит в парламента, който участва активно във всички комисии и групи за приятелства или това, което в най-общ смисъл наричаме парламентаризъм. Политиката е екипна дейност, в която трябва да има много силни задачи и лидери”, заяви Цачева.

Тя изтъкна, че в лицето на Павел Шопов има един чудесен колега и приятел, на когото може да разчита.

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров ѝ връчи почетен плакет за особени заслуги за България, иницииран от националната младежка организация на "Атака".

По-същото време от пресцентъра на партията разпространиха и съобщение, според което започват лекции в политическото училище на "Атака" - "Академия "Атака".

Училището се организира чрез младежката организация. "Целта му е да запознае младите кадри на партията как се прави политика в България, да покаже истинското лице на българските държавници и да почерпи идеи от техните успешни практика", се казва в съобщението.

В събота лекции в рамките на академията щели да изнесат лидерът на партията Волен Сидеров, министърът на образованието Сергей Игнатов, председателят на парламентарната комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта Огнян Стоичков.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.