Ти си това, което четеш

Сидеров иска от Хилари Клинтън да отзове Уорлик

17:30 | 16 май 2011 | 62 коментара

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е поискал в писмо до държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън отзоваване на посланика на САЩ в България Джеймс Уорлик, съобщиха от пресцентъра на партията.

В писмото Волен Сидеров разказва на Хилари Клинтън своята версия за случилото се в столично заведение на 12 май. По думите му, след като предал на Уорлик папка със "сметка", направена от "Атака", за дължим наем за българските военни бази, посланикът го заплашил с думите "Аз ще те унищожа" и "САЩ ще те унищожа".

"Според мен подобно поведение на дипломат и отправянето на заплахи е недопустимо и никъде по света никоя държава не би понесла който и да е чуждестранен посланик да се заканва по този арогантен начин на народен представител и председател на парламентарно представена партия, зад която стоят гласовете на 650 000 български граждани", пише Сидеров до Хилари Клинтън.

Той посочва, че това е обида и накърняване достойнството не на личността Волен Сидеров, а на българския парламент.

"Не за първи път Негово превъзходителство си позволява да превишава правата си на дипломат и да се намесва по арогантен начин във вътрешните работи на една суверенна страна със 130 годишна история, понастоящем пълноправен член на Европейския съюз и на НАТО", пише още лидерът на "Атака".

Посолството на САЩ вече определи търсения от Сидеров скандал като "евтин политически трик".

Още по темата
Още от България